每當我哋一班Friend想炒幾味隊隊酒時, 就會第一時間諗起"金山", 一來地點就腳, 二來又平又大碟, 三來飯後送炸蛋散, 最後更係超平既開瓶費啦.  就算味道唔係高班, 但都令我哋呢班嘩鬼暢飲暢食.1) 小食: 鹽水雞腳~ 好夠味, 好多隻, 上碟時少少微暖, 應該係浸了鹽水再淋沙薑汁, 等更朋友來時邊等邊食最好2) 小食: 皮旦酸薑海哲 ~ 我唔食既, 朋友話一般啦, 份量較少, 但皮旦好似好糖心3) 荔芋炆油鴨煲 ~ 好多芋頭但油鴨不多, 個汁好香椰汁味, 用來佐飯好好4) 砵仔焗魚腸 ~ 我不食的, 但見好多料喎, 朋友話好多料好味5) 椒鹽瀨尿蝦 ~ 我最愛, 好夠鑊氣, 好大隻, 瀨尿蝦多肉, 椒鹽好香, 佐酒一流.(仲有蒜子上湯浸菜, 最後既炸蛋散無影相......>_<)
小食: 鹽水雞腳
小食: 皮旦酸薑海哲
荔芋炆油鴨煲
砵仔焗魚腸
椒鹽瀨尿蝦

題外話/補充資料: 我們6:30pm就去到所以不用等太耐入座, 試過book了位7點幾或8點, 要等位等半小時才可入座, 所以最好早啲去.
2014-01-02
10 分鐘 (堂食)
小食: 鹽水雞腳
椒鹽瀨尿蝦