2022-07-25
生日想揀一間有氣氛、食物又唔錯,價錢OK嘅扒房,BlackSheep集團一定唔會令你失望💥 Buenos Aires Polo Club係一間以馬球為主題嘅阿根廷菜扒房,裝潢設計係復古貴族風格,店員全部係外國人,而且服務極好,同時亦見到好多熟客同佢咃有講有笑,佢哋亦會周不時嚟同你傾兩句,非常熱情💞 餐廳連洗手間都會聽到馬球賽事旁述,全間餐廳氣氛好好,食牛扒時可以揀一把你鐘意嘅刀🔪 慶祝生日仲會有成班人同你唱生日歌,幫你戴埋馬術帽,同送即影即有,真係尷尬又難忘🤪💰18oz Chateaubriand $1098呢個2人份量嘅牛扒其實係取由西冷下方嘅牛柳厚切製成,肉質較嫩,每隻牛只有5-6磅,唔係成日食到🥩 用棉布包住牛扒,再加牛香草、海鹽炭燒,店員會即場係你面前切開,簡直係視覺同味覺嘅享受💞 食落嫩滑又有咬口,感覺佢係一隻有肌肉嘅牛,雖然無油脂感但同樣好飽肚🤪 💰Cream Corn $128呢個忌廉粟米勁出色,首先忌廉係多到粒粒都痴住忌廉,加上食到啲牛油咸香🫶🏻 雖然成舊水食粟米好貴,不過應該係我全晚覺得最好食嘅菜式! 💰Fries Provenzal $98呢個薯條用左鴨油去
💰18oz Chateaubriand $1098
💰Cream Corn $128
💰Fries Provenzal $98
呢個薯條用左鴨油去炸,再加上香蒜粒、香草調味,比一般薯條更香更惹味🍟 條條都炸到好香脆,食到一半已經覺得好熱氣🤪
💰Grilled Pineapple $138
朋友叫我必食嘅烤棉花糖,有得自己燒燒吓幾好玩💥 棉花糖入面包住咖啡味雪糕,而且仲有脆脆,外面燒到香脆再食,幾開心!
🥂因為撞正BlackSheep 10週年,每人都有一杯香檳送返,當日仲帶咗蛋糕去,切餅費只係$50,雖然望落唔係好多嘢但其實勁飽,覺得慶祝嚟食都唔錯💞
📍Buenos Aires Polo Club
地址︰中環蘭桂坊雲咸街33號LKF Tower 7樓