2019-05-16 505 瀏覽
年年母親節都去飲茶, 今年搞搞新意思, 約咗阿媽去金鐘食西餐。 今日去到餐廳嗰陣, 人龍唔算特別長。星期日冇做午餐,只得 Brunch。前菜可以揀沙律/湯伴麵包, 主菜有16款選擇, 另外仲包一杯飲品 (果茶/ 汽水 /酒), 全部劃一價$138再加一。今日我同阿媽心靈相通呀, 揀啲嘢都一樣!前菜我哋要咗沙律, 材料包括有青蘋果,雜菜同埋橙, 材料新鮮好爽口, 醬汁用醋, 酸酸甜甜好開胃!主菜係美國春雞配辣肉腸, 雖然只係半隻春雞,但係啖啖肉, 肉質嫩滑,唔會林bet bet!伴菜用咗菠菜仔,車厘茄同埋西班牙甜椒,再加咗幾片辣肉腸, 配埋個creamy汁,結果大家差唔多連骨都食埋。我鍾意金鐘呢間simplylife, 特別係佢個果茶。 試過去其他店,有啲只用糖水開稀當果茶。但金鐘呢間就用淡紅茶再加真生果, 有時用橙,有時用西柚, 好飲好多!!!金鐘呢間嘅水準從來冇令人失望過,希望繼續保持!母親大人對呢個 Brunch 好滿意, 總算 part 1合格過關!

今日我同阿媽心靈相通呀, 揀啲嘢都一樣!

前菜 (沙律)

美國春雞配辣肉腸

果茶

金鐘呢間嘅水準從來冇令人失望過,希望繼續保持!

2019-05-12
20 分鐘 (堂食)
午餐
前菜 (沙律)
美國春雞配辣肉腸
果茶
  • 前菜(沙律)