2022-10-12 2402 瀏覽
同朋友慶祝生日大家話想食西餐搵到呢間好似都幾吸引一於就Book佢啦好彩好醒目地預留咗個牛因為壽星女話想食叫咗幾樣嘢Share嚟食Beef Wellington - $388叫咗Medium鮮嫩多汁嘅感覺最外面層酥皮都幾香唔會有浸淋咗嘅感覺牛扒仲見到紅卜卜未必咁多人接受到不過我哋就好鐘意啦有牛味而且肉質仲Keep到嫩滑初時都驚好似咁細塊會唔夠食但食完原來都有少少滯可能係因為塊酥皮Spaghetti tossed with Clam, Garlic & Chilli - $168個份量都幾多好彩蒜味唔算好重因為個人唔係十分喜歡蒜辣辣哋又幾開胃蜆肉大粒鮮甜無乜沙Beer Battered Cod Fillet & Chips withAnchovy Remoulade - $188炸魚好滑無雪味炸粉又唔會太厚,好香口薯條都幾好食,嚟到仲係熱辣辣Crab Cake Salad with Guacamole & Cucumber - $158蟹餅外皮都幾香脆,唔會好油咬開入面食到啖啖蟹肉,都幾鮮甜下面有層厚厚嘅菜好好呀可以減輕一下個油膩感Trio Dessert Platter - $138我哋
同朋友慶祝生日

辣辣哋又幾開胃
蜆肉大粒鮮甜無乜沙

Anchovy Remoulade - $188
炸魚好滑無雪味
炸粉又唔會太厚,好香口
薯條都幾好食,嚟到仲係熱辣辣

蟹餅外皮都幾香脆,唔會好油
咬開入面食到啖啖蟹肉,都幾鮮甜
下面有層厚厚嘅菜好好呀
可以減輕一下個油膩感

Trio Dessert Platter - $138
我哋揀咗Lemon Cake,Creme Brulee同Churros
Lemon Cake比想像中好食
檸檬味都幾重
Creme Brulee幾滑
但如果上面個層焦糖燒得再脆啲就會再開心啲
Churros外脆内淋
個人就鍾意脆啲,不過呢個都好食嘅

Prosecco(Bot) - $368
大家第二日都要返工
所以淺嘗汽酒好了🥂
唔會太甜,都幾易入口
2022-08-11
慶祝紀念