2009-09-09 18 瀏覽
8月28日, 終於考完試, 我既讀書生涯終於結束喇!!! 中午打去訂位, 打左幾次無人聽, 考完試再打已經full晒了,佢叫我9點零鐘去到應該會有位, 我同朋友9點半去到walk in, 咁夜都仲見到好多人係出面等緊位!! 我地等到10點先有位入面好嘈, 雖然我地被安排係角落窗口位自成一閣, 但都仲係好嘈兩個人叫左一杯白酒, 兩個starter, 一個飯, 兩個甜品先黎芝麻包包, 熱辣辣外脆內軟幾好食, 但牛油雪得硬實,無蝗蟲同學講既soften暖牛油啊, 可能果日太多人soften唔切啦蟹餅賣相好靚, 可惜味道一般配上千島汁同吃既蟹餅, 蟹味唔鮮甜之餘, 仲食到幾塊小蟹殼!!煎鵝肝伴士多啤梨醬蕃薯餅又係賣相比味道好既一道菜! 鵝肝面頭毫不香脆, 煎得過熟, 口感太實;鵝肝下面係薯蓉, 再加個蕃薯餅, 太多薯喇! 而且兩者都稱不上好味南瓜烤雞球意大利飯據聞呢度risotto做得唔錯, 的確如是. Risotto煮得軟硬適中有咬口;南瓜味較淡, 反而好香芝士味, 而且好creamy; 烤雞球好大舊, 份量又多, 唔鞋而且帶印度香料味, 非常唔錯心太軟聲稱用上法國Valrhona朱古力既心

8月28日, 終於考完試, 我既讀書生涯終於結束喇!!!
咁夜都仲見到好多人係出面等緊位!! 我地等到10點先有位

先黎芝麻包包, 熱辣辣外脆內軟幾好食, 但牛油雪得硬實,

蟹餅
賣相好靚, 可惜味道一般
配上千島汁同吃既蟹餅, 蟹味唔鮮甜之餘, 仲食到幾塊小蟹殼
!!

煎鵝肝伴士多啤梨醬蕃薯餅

南瓜烤雞球意大利飯
南瓜味較淡, 反而好香芝士味, 而且好creamy;

心太軟
聲稱用上法國Valrhona朱古力既心太軟, 朱古力算香濃, 微苦;
可惜切開唔夠流心, 蛋糕質地亦太軟腍; 仲有雪糕太細球了

芒果拿破倫伴青檸雪芭
用糯米慈軟皮包住既拿破倫真係第一次見, 個人認為有d多餘,
因為塊皮無論賣相定味道都對整體毫無幫助;
內裡既拿破倫唔夠香脆, 吉士唔香滑, 芒果香甜可惜得幾粒仔
青檸雪芭清新酸甜, 不錯

服務ok, 環境太嘈, 絕不適合情侶約會!
枱與枱之間距離太窄, 完全聽到晒隔離枱大談facebook被媾+港星整容

埋單$594, 差唔多成300蚊一個人, 真係太唔值
我既慶祝考完試dinner…實在不夠盡慶
食完飯散個靚步, 再動身去飲野!!
蟹餅
過熟鵝肝