就黎聖誕同朋友都係d唔太鍾意多人但又想感受下節日氣氛的人,於是就決定在聖誕d餐廳貴死之前食好d同時又感受下聖誕氣氛😆😂一開始去到呢間餐廳,見佢外面有火爐,同時又幾有feel,雖然個日落雨但都決定坐出面😝朋友係一個好鍾意食burger的人,當我問佢是否食呢間時佢就不斷點頭😂😂我地各人叫左1個burger share食D野食一黎到俾我的感覺係... wo有d誠意,佢幫我地切開左一半,令我地可以分得好方便😍(但當然也可能係佢一向都會分定一半俾人方便食?🤔)第一個黎的burger係鵝肝軟殼蟹漢堡😍😍 一聽就知不得了🤤 價錢 $195 單睇以呢個食材黎講唔叫貴都還好然後... 見到實物... 隻🦀大到呢... 真係令我有d驚豔到,比一般餐廳食的軟殼蟹大左成個碼呢😱😱 食落隻🦀好食,夠鮮,有膏,以炸物來說唔算油膩卻有炸物個種鹹香鵝肝佢食的唔係個種外脆的焦香感(通常咁樣整的鵝肝味會好濃但會好油膩熱氣😰 我不太鍾意)佢整的係外香內嫰的方式,裡面熟度剛好,食得出個肝係夠新鮮的,也食得出佢的“肉質”。味道雖無上一種濃厚但卻不會感到油膩熱氣,我鍾意佢呢種製法😆另一個係菠蘿燒烤汁雞柳漢堡🐣 因為叫左個較hea

我地各人叫左1個burger share食

另一個係菠蘿燒烤汁雞柳漢堡🐣 因為叫左個較heavy的,呢個就係專登叫得fresh少少同健康少少的😝 菠蘿好吃,夠汁夠fresh唔干👍🏻 雞柳方面,唔知是咪因為佢本身選用雞柳是為了著重健康人士而提供的🤔 個雞柳調味比一般的雞扒漢堡都無咁重手(一般食雞的漢堡通常係會用雞扒而唔會用雞柳,因為雞扒油脂較高,會更香,也更邪惡😈)若只考慮味道,呢個漢堡味道其實都不錯,各配菜的組合味道層次都不錯。但若考慮埋健康,其實佢花了不少心思😌 用較清淡同少油的方式整漢堡,值得一讚👍👍
鵝肝軟殼蟹漢堡
菠蘿燒烤汁雞柳漢堡