2020-01-20
厚福街就不嬲多餐廳,仲要大部份都唔係連鎖店,實在難得👍🏻今日收工同家姐去左炎鳥羽擦下日式串燒上到去發現個場都幾爆下....坐滿左8成人咁多人捧場就肯定無伏啦! 未坐定已經好期待啲串燒啦!睇睇menu都幾多選擇算係應有盡有餐廳仲有個Daily menu寫左係黑板上面,都係時令食材或特別食品居多點完菜之後侍應送上兩set前菜俾我地,一碟有三格前菜包括有: 牛蒡條、青瓜及紅蘿蔔條配麵豉醬、高麗菜,開胃一流👍🏻坐左大約15分鐘左右食物就陸續上枱啦🤤【明太子蛋卷】蛋卷好滑帶少少甜味。明太子咸咸地既味道同蛋卷非常夾,味道一流!本身我唔鐘意食帶甜味嘅蛋卷,呢個明太子蛋卷我超級滿意!成餐飯最鐘意係佢❤【自家制雞肉棒】即係坊間一啲叫做雞軟骨棒。一般都係搽上甜甜既燒汁,然後再奉上日本生雞蛋同額外既燒汁俾你蘸嚟食。呢度做法都係一樣,蛋黃好靚好大隻,滑漏蛋黃襯托肉感豐富既雞肉棒,無咩可能唔好食🤤【雞皮】外脆內柔軟,唔會一味得個脆字,真係會食到質感,都係好唔錯! 雖然好想叫多串,但礙於雞皮真係邪惡食物之一,唯有忍下口😞【荔枝豚肉卷】兩個字形容: 爆汁! 粒荔枝真係爆汁到令人驚訝既地步😂仲要幾清甜,加上熱辣辣,估
今日收工同家姐去左炎鳥羽擦下日式串燒
上到去發現個場都幾爆下....坐滿左8成人
咁多人捧場就肯定無伏啦! 未坐定已經好期待啲串燒啦!
睇睇menu都幾多選擇
算係應有盡有
點完菜之後侍應送上兩set前菜俾我地,一碟有三格
坐左大約15分鐘左右食物就陸續上枱啦🤤
【荔枝豚肉卷】兩個字形容: 爆汁! 粒荔枝真係爆汁到令人驚訝既地步😂仲要幾清甜,加上熱辣辣,估唔到幾好食,同豚肉都幾夾
【豬頸肉】肉質爽口,唔會燒到變橡膠咁,唔錯
【牛舌厚切】本身想叫限定既牛舌芯,可惜賣哂😞😞侍應推介牛舌厚切,果然無介紹錯!牛舌堅係厚切,爽口得黎仲好淋身,超好食❤
【燒黑松露帶子】一串三粒,帶子就真心細粒左少少,黑松露醬好香好惹味,帶子生熟程度啱啱好,值得一試
【粟米】一食就聞到好香牛油味同埋粟米本身好甜,肉類同海鮮以外既好選擇👍🏻
【魷魚軟骨】估唔到魷魚軟骨都可以燒~食落淨係FEEL到魷魚肉,唔覺有其他質感喎😂可以一試既
【浦燒鰻魚】呢個鰻魚就燒得燶左少少。唔完美但可以接受既~鰻魚本身肉質肥美,唔會有太多細骨。
【燒飯團】叫左兩個,分別係燒明太子同三文魚口味。飯團幾脆口,同內餡好夾,用紫菜包住食都好唔錯