2019-04-29
黃金海岸既buffet,最值得讚係選擇超多,啱曬一家大細去食。地方好大,同時場內好多小朋友所以係一間好嘈既自助餐,亦都因為好多小朋友,所以酒店都有安排小丑係場內整氣球送比小朋友,如果我係小朋友都幾開心。食物種類超多,由室內去到室外。最驚喜係室外既BBQ種類,無邊間自助餐可以做到我諗,係室外都有好大地方,有泰式串燒、烤魚、燒雞翼等等,仲有港式燒乳豬、燒鵝真係令我大開眼界,全部都係即場有人見住佢燒,自己就可以等食哈哈。仲有海南雞飯同喇沙都係室外。室內地方都好大,一般熟食佢都有,而冷盤都特別多,不過比較貴價既就欠奉,倒如生蠔。巴馬火腿都有兩款,辣肉腸同Ham都係。甜品種類都好多,亦有我最愛既即叫即整waffle,buffet 質素黎講好好食,夠香仲帶點咸味,最好就梗係拎個雪糕擺面一齊食。最驚喜係有空氣厚pancake,亦係我好鍾意食既甜品,不過要比啲耐性排隊,因為每15mins先得十零個出爐咋,但佢無我想像中咁好食,止下口癮好了,留返啲位食多幾個waffle 仲好!真係估唔到雪糕都可以多選擇多,有Movenpick, Haagen Dazs, Dreyer's, 味道都多,除咗一般Vanil
甜品種類都好多,亦有我最愛既即叫即整waffle,buffet 質素黎講好好食,夠香仲帶點咸味,最好就梗係拎個雪糕擺面一齊食。最驚喜係有空氣厚pancake,亦係我好鍾意食既甜品,不過要比啲耐性排隊,因為每15mins先得十零個出爐咋,但佢無我想像中咁好食,止下口癮好了,留返啲位食多幾個waffle 仲好!真係估唔到雪糕都可以多選擇多,有Movenpick, Haagen Dazs, Dreyer's, 味道都多,除咗一般Vanilla chocolate,仲有開心果添!真係大滿足。
如果想揀間多選擇既buffet佢係唔錯既選擇,但相對地食物質素唔係超水準,環境都差咁啲因為有啲吵鬧同開似舊啦。