餐廳: CHICKEN FACTORY (美景商場)
資訊:

2022-06-08 1356 瀏覽
今日去到青衣美景花園見到新開了一間Chicken factory見到佢地的烤雞好似好吸引,就入去試試。半隻皇牌烤雞餐 $50裡面有半隻雞、烤雜菜和焗薯雞本身已經落咗啲汁去整 啲雞好嫩滑好香,特別是髀翼位嫩滑多汁 外皮都幾薄脆。焗薯散發著陣陣嘅牛油香味,脆身又唔會太乾,軟硬度適中,份量亦都好夠。我重+$12試埋佢地的樽裝手工咖啡,啡味濃,都不錯。無骨海南雞飯配紫菜蘿蔔雞湯 $48無骨海南雞食得好方便,雞肉質嫩滑,啖啖肉。這個套餐會包埋薑蓉汁同埋醃蘿蔔,味道酸酸甜甜可以解解膩。總括來說,鍾意食雞嘅朋友可以錯過呢間餐廳, 味道是不錯的,幾底食。

半隻皇牌烤雞餐 $50

裡面有半隻雞、烤雜菜和焗薯
我重+$12試埋佢地的樽裝手工咖啡,啡味濃,都不錯。

無骨海南雞飯配紫菜蘿蔔雞湯 $48

無骨海南雞食得好方便,雞肉質嫩滑,啖啖肉。
這個套餐會包埋薑蓉汁同埋醃蘿蔔,味道酸酸甜甜可以解解膩。