2022-05-27 481 瀏覽
今日又約咗女朋友行街,目的地係北角區,北角區對我嚟緊係完全唔會陌生,但係越係出解呢個社區就越難搵食,原因係北角區真心係無乜嘢好食或好味,就算我諗唔到食乜好都會去半島冰室門口排隊,但總不可能每次都半島呀😩真的有點厭倦😩行吓行吓搵食,見到呢一間食上海嘢💡👀其實呢間嘢都開咗好耐,但係總係未幫襯過,襯今日唔知食乜好就試吓佢啦💡我同女朋友都係想食多種類不想食太多,睇個餐牌都幾多嘢食,鍋貼好耐無食過就一定要食啦😋想食酸辣湯又想食韮菜餃子又唔想全份太多,就問店員可唔可以酸辣湯加韮菜餃,店員話得,正!又叫咗個甜點紅豆鍋餅加一杯豆漿。見到個餐牌有一樣野係從來都未食過,呢個就係咸豆腐花,真正好好奇,好👌🏻就叫嚟試吓😝酸辣湯料幾足,酸味辣味剛剛好,不錯👍🏻韮菜餃又幾足料,亦算不錯👍🏻豆沙鍋餅都同樣地足料,甜度適中👍🏻個咸豆腐花真係有啲驚喜😳豆腐花係正常豆腐花,都幾滑,豆味還可以,豆腐花面鋪上菜甫,再鋪上咸銀魚仔,竟然十分夾,仲要好惹味,呢個配搭竟然好味,真係唔錯👍🏻成餐兩人埋單$100都唔洗,夠晒抵👍🏻餐後感:可能有啲唔多起眼嘅食店,特別係小店,俾個機會人哋,可能最後得益係自己,呢一間舖頭仔有機會行過會再嚟

餐後感:可能有啲唔多起眼嘅食店,特別係小店,俾個機會人哋,可能最後得益係自己,呢一間舖頭仔有機會行過會再嚟,試吓其他嘢食😋