2024-09-05 62 瀏覽
最近個天成日陰陰地 喺銅鑼灣見完客之後 個天就開始想落雨 喺希慎道附近諗住搵間茶飲舖避一避雨 見到呢一間叫做一杯嘅舖頭而家做緊新店優惠全店八折 餐廳標榜佢哋嘅飲品都係高營養高蛋白質低熱量低糖 最啱我呢啲減緊肥嘅人主力係買兩大系列 茶同埋奶昔 由於見雨勢越細越來越大 所以索性每樣叫咗一杯揀一杯叫做 Fairy 既茶係用豆蝶花同埋洛神花製造 有layer 見到靚靚紫紅色Shake 就揀左 passion fruit 入邊加左奇亞籽增加口感味道方面花茶有少少酸酸地 而且好清新 奶昔因為加咗奇亞籽所以飲飲下有啲嘢咬 真係好有肥仔水嘅感覺同老闆娘傾開偈先知原來我飲嘅果茶係加咗蘆薈汁同瓜拉拿茶粉 shake 就加左營養蛋白素 難怪老闆娘自己咁fit#一杯 #onecup #銅鑼灣茶飲店
最近個天成日陰陰地 喺銅鑼灣見完客之後
個天就開始想落雨