2024-06-05
La Vache! 法國扒房最出名就係 Menu 係直接印喺餐紙上面,而且全日都只得同一個 Set,最時間都係同一個價錢😂落完 order 第一款上既就係 法包配牛油🥖🧈第二樣上既就係 黑醋汁核桃沙律,非常開胃🥗//之後就到主角 - 牛扒 🍽️🥩 上枱時會用火㷫住牛扒 配 特調芥末籽醬但個人覺得就咁食都已經好 juicy 同埋好香 肉味👍🏻👍🏻 //主角中既主角就緊係無限添加的幼身薯條🍟🍟 薯條加茄汁 = 基本食法滿滿牛肉汁既薯條加茄汁 = La Vache! 味道 🤩🤩每次 waiter 見到我地差唔多食曬 d 薯條都會主動問我地需唔需要加仲要每次都係俾好多😂😂 一 D 都唔孤寒🤩🤩//最後例牌會見到 waiter 會推部甜品車出嚟俾你揀甜品,但今次無揀,因為 book 枱食飯既時候 remark 咗係結婚前最後一次男女朋友身份慶祝拍拖紀念日所以餐廳送上一個 Lemon tart 🍋 酸酸甜甜,正呀~
而且全日都只得同一個 Set,最時間都係同一個價錢😂
落完 order 第一款上既就係 法包配牛油🥖🧈
第二樣上既就係 黑醋汁核桃沙律,非常開胃🥗
之後就到主角 - 牛扒 🍽️🥩
上枱時會用火㷫住牛扒 配 特調芥末籽醬