2024-10-22 700 瀏覽
廚師發辦私房潮州菜~呢間位於灣仔既私房菜,係專門食潮州菜,唔一定要食指定菜單架~仲可以搵廚師發辦!大概講幾錢位,然後你想食咩唔食咩,佢會幫你諗!咁就太好了,岩哂我啲懶人!好有私隱度,要係樓下確認訂檯先可以搭𨋢上去,而上面都係好多間私人包房,岩哂私人聚會,仲可以唱K!唔驚嘈到人😂🤣最貼心係房入面都有個鐘仔可以叫店員,唔洗特登行出行入。然後個日冷氣好勁,都可以叫店員俾條披肩仔!🌟灌漿蘿蔔|出面炸到卜卜脆,入面係好多汁又煮到淋既蘿蔔🌟堂弄古法潮州翅|第一次食潮州翅,真係好鮮味,仲要有蠟燭仔一路烘住,食到最後一啖都係熱辣辣🌟古法鹽焗奄仔蟹|爆膏又多肉,食到選手指!🌟紅燒頂鴿|係原隻上,炸到岩岩好,又嫩又多汁成隻食夠豪😁🌟陳花雕香醋馬友件|好香花雕味,魚件蒸到岩岩好,又有少少酸味好開胃🌟紅糖糍粑|煙煙韌韌😍我鍾意期待下次廚師發辦😍😍😍🏠店名:紅花匯 The Hua Restaurant🚘地址:灣仔謝斐道303號凱聯6-9樓
廚師發辦私房潮州菜~

然後個日冷氣好勁,都可以叫店員俾條披肩仔!

🌟灌漿蘿蔔|出面炸到卜卜脆,入面係好多汁又煮到淋既蘿蔔

🌟古法鹽焗奄仔蟹|爆膏又多肉,食到選手指!

🌟紅燒頂鴿|係原隻上,炸到岩岩好,又嫩又多汁成隻食夠豪😁

🌟紅糖糍粑|煙煙韌韌😍我鍾意

期待下次廚師發辦😍😍😍