2018-11-15
之前睇過人介紹,今日黎西營盤就黎左呢間神川。個店員好nice呀,由介紹我地食咩,有啲咩係唔食,到D野食上到枱又介紹點食,之後叫左蠔仲幫我地燒埋。勁好服務。我地黎都既時候都有幾枱人。有室外,有戶內,最後坐室內。同揀左650蚊一人呢間店鋪都好日本🇯🇵feel, 不論系店鋪播既歌,加上啲poster,裝修,佈置,都好有日本感覺。前菜岡山縣河蝦,系炸蝦仔黎,炸到好香脆,好鮮味。醋漬海草配山芋蓉,滑滑的,帶點微酸,食落幾彈牙🍜赤貝 口感爽脆,好鮮甜長崎鯖魚 好鮮嫩,配埋薑汁,蔥花,豉油,味道更出色。靜岡縣紅衫魚三松赤羽太北海道八角魚肉質鮮嫩,好鮮甜拖羅,帶有少少筋,但入口即溶。海膽尤魚卷海膽好新鮮,但係入面有紫蘇葉味道太強,我就麻麻地喇,但有D人系好鐘意呢陣味的🤣黑松露水菜沙律🥗新鮮好爽口,清完腸胃要再食下一道菜,無論上菜次序,食刺身既時候,都系順住次序食的。可見師傅既用心😻😻😻燒廣島蠔佢幫我地燒,好好服務。燒少少既感覺真系唔錯,落左2次清酒,好肥美呀,仲一啲都唔腥。好好食,唔夠喉😋😋😋😋炸京都絹豆腐外面炸到薄薄的,入面好滑,好嫩,炸到甘真系好好食,配埋個咸咸地既汁,真系好好食。芥末籽燒大蝦🍤配
前菜
岡山縣河蝦,系炸蝦仔黎,炸到好香脆,好鮮味。
醋漬海草配山芋蓉,滑滑的,帶點微酸,食落幾彈牙🍜
赤貝 口感爽脆,好鮮甜
長崎鯖魚 好鮮嫩,配埋薑汁,蔥花,豉油,味道更出色。
靜岡縣紅衫魚
三松赤羽太
北海道八角魚
肉質鮮嫩,好鮮甜
拖羅,帶有少少筋,但入口即溶。
海膽尤魚卷
黑松露水菜沙律🥗
燒廣島蠔
佢幫我地燒,好好服務。
炸京都絹豆腐
芥末籽燒大蝦🍤配自家制薯蓉
大大隻蝦,好多肉,肉質爽甜。
薯🍠蓉幼滑如絲,口感唔錯😋
冧酒雪糕 🍦 酒味好濃。
抹茶雪糕 🍵 唔會太甜
柚子cheese cake 🧀 🍰 好香柚子甜味,入口清新,有少少柚子粒系面,增加層次感。
煎茶蛋糕味道較濃,所以食最後。
🔸睇得出真係好用心制作,服務超好。
🔸呢到晚上10點左右就last order 。