-建議飲酒食snacks多啲嘅西餐廳推介指數:🌝🌝🌝🌚🌚同朋友即興約喺觀塘,冇book到餐廳,但又想坐得耐,就黎左呢度!之前佢地黎過,話夠哂大,walk in都okay!🥳😋🔅黑松露薯條🍟 8/10 $88個薯條係新鮮炸,所以食落去好香脆😚 面層加埋啲芝士碎,岩哂我呢個芝士愛好者😚😚 點埋黑松露醬,一路飲住酒同friend傾計,我會話勁chill✌🏻 冇哂黑松露醬嘅話,可以搵店員再refill, 唔洗怕點哂啲醬之後,食落會太乾😁🔅燒烤雞肉薄餅🍕 3/10 $188Pizza係薄身嘅,味道麻麻地🤥 啲醬蓋過哂成個pizza嘅味🥺 所以某程度上覺得自己食嘅一個醬餅多過薄餅( ;´Д`) 同埋係食到有雞肉,但完全食唔出有燒肉嘅味道…唔建議大家order…..🔅龍蝦蟹肉扁麵伴龍蝦汁🍝 6.5/10 $288有6件切左嘅龍蝦🍴 每件肉質爽口,都幾鮮甜!龍蝦汁幾濃稠,好夠味!不過唔知係咪因為扁麵嘅關係,意粉唔係太入味,食落有啲淡🤥 如果有幼身意粉,可能會好啲😚 但係呢個價錢黎講,性價比有啲低🌚🔅白汁煙肉寬條麵🍝 8/10 $138個煙肉勁香!唔會太油😍 成個意粉都好掛汁,覺得佢嘅性價比高過龍蝦意粉
建議飲酒食snacks多啲嘅西餐廳

🔅燒烤雞肉薄餅🍕

🔅龍蝦蟹肉扁麵伴龍蝦汁🍝 6.5/10 $288
🔅龍蝦蟹肉扁麵伴龍蝦汁🍝

🔅白汁煙肉寬條麵🍝 8/10 $138
個煙肉勁香!唔會太油😍 成個意粉都好掛汁,覺得佢嘅性價比高過龍蝦意粉😋
🔅白汁煙肉寬條麵🍝

🔅Mojito🍸 7/10 $88
同朋友傾計,點少得飲杯酒🥂 order之前都有啲15/16🥹 因為之前去過一啲餐廳,啲薄荷葉整得太碎,成杯酒都係充斥住苦味😞 跟住就好耐冇order過🙃 今次鼓起勇氣,好彩都ok!! 唔會苦!! 不過略嫌唔夠酸同甜得滯😞

Overrall 呢間西餐廳嘅環境係勁大,岩哂deadline fighter,經常walk in 嘅人(我)😋 同埋我地坐左喺度2.5小時都冇人趕我地走,岩哂同朋友過黎chill😚🥳 呢度全日飲Hoegaarden同Stella都係$42一杯,覺得都係抵嘅!但係mains嘅性價比,我就覺得唔算太好,所以呢度都係比較岩食下snacks, 飲啲酒多啲…..

📍The Stadium (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 4樓
🔅黑松露薯條🍟