餐廳: 校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場)
資訊:

2022-04-27 190 瀏覽
今餐係開關以後嘅第一餐韓燒,我緊係揀間好食又任食嘅去啦(捱左太耐啦係喺屋企)!!首先一嚟就揀咗一大盤肉,我覺得必食嘅係牛柳粒同魚柳!特別推介嘅係白色條腸,好食,有驚喜!牛柳粒肉質好嫩,咬落去好淋好入味,燒到8成熟倒食啱啱好!呢個白色腸出面比較少有,但係有少少芝士熔熔哋咁超正!另外仲有魚生所刺身任食,雖然選擇上未算好多,但勝在新鮮,特別係個蝦絕對係回本必食之一。 其實佢肉食嘅選擇都好多,而衛生程度都算乾淨,值得一讚。 食到咁滯有杯茶真係必須,而佢自助茶區真係不得了,選擇超多,個人揀咗山揸茶,消滯必飲!嘢飲都多選擇,但食燒肉飲啤酒是常識吧!其實佢200幾蚊嚟講真係好唔錯,又有得燒嘢食又可以打甂爐,仲有沙律吧,刺身,熟食等等,好啱一大班朋友嚟食,絶對值得推介。

牛柳粒肉質好嫩,咬落去好淋好入味,燒到8成熟倒食啱啱好!

呢個白色腸出面比較少有,但係有少少芝士熔熔哋咁超正!

刺身

其實佢肉食嘅選擇都好多,而衛生程度都算乾淨,值得一讚。

嘢飲都多選擇,但食燒肉飲啤酒是常識吧!

刺身