2024-01-19
今晚到旺角創興廣場一樓的牛一哥吃韓式燒烤放題,最近全新裝修,地方很闊落,感覺很舒服,抽風很好,唔會好大陣油煙味,由正宗韓國廚師主理,外有多款熟食, 前菜也有十多款, 汽水啤酒也有很多種類,選擇很多,店員很親切地介紹他們的調味料,服務態度很好。座後,店方提供一個九宮格,有九款唔同嘅肉頪, 有肉眼粒、肥牛、五花腩、青衣柳、豬頸肉、牛仔骨、豬梅肉、雞翼、牛舌等,可以先嘗嘗,再揀自己喜愛的肉類,落單係用 QR Code,非常方便 , 落單後也很快送到,我最欣賞的是牛仔骨, 經過燒烤後 ,牛仔骨依然肉質鮮嫩多汁,調味也很好, 我用生菜 加上 豆瓣醬 一起品嚐,唔油膩,非常美味。牛舌肉質柔軟,口感嫩滑,燒烤時,牛舌片薄而富有彈性,因此很容易烤熟,用生菜包裹,加入蒜泥、辣醬,一口咬下去,非常滿足。除咗放題之外都可以散叫菜品,例如:醬油蟹、韓式生牛肉、韓國鰻魚等,下次再來試試。食過肉類後, 來一碗他們的沙律,非常美味, 再加埋 雪糕 ,令這一餐上畫上完美的句號。