2009-01-08 34 瀏覽
今次一行六人晚上去吃火鍋,星期日七點去到不用等位,而且有張大枱。火鍋最重要就係個爐之外,食物選擇要多、料要新鮮,更甚就是有否奇怪食材。這裡奇珍食才就沒有,不過就勝在夠踏實。湯底:甘蔗馬蹄豬排湯,但就來了一條生雞,雖然來錯但我們見隻雞係鮮雞,所以照樣全收,發覺個湯好得好清但不會無味,而且有清熱功效。加上碟雞很足料,肉質可口,好久沒有吃過鮮雞了。火鍋料:墨魚滑:鮮味有少許彈牙,好食鮮手打蝦丸:鮮味有少許彈牙,算係咁西洋菜、西生菜、唐生菜:夠乾淨、新鮮生魚片:新鮮就自然好食生鱔片:麻麻生蠔:有好多隻,有鮮味,$38好抵肥牛、駝鳥肉、三色肉拼盤:好多肉,份量和肉味都不俗另外,我們點了炸蝦腐皮卷,因為幾次傳菜時見到好似好靚,一客有十一條,腐皮本身料靚,有些蝦粒在內,炸到脆卜卜又夠熱,好好食,絕讚。六個人食到好飽好開心,侍應及經理服務不錯,大家也欣賞。有時,食飯就是常簡單、開心。

火鍋料:
墨魚滑:鮮味有少許彈牙,好食
鮮手打蝦丸:鮮味有少許彈牙,算係咁
西洋菜、西生菜、唐生菜:夠乾淨、新鮮
生魚片:新鮮就自然好食
生鱔片:麻麻
生蠔:有好多隻,有鮮味,$38好抵
肥牛、駝鳥肉、三色肉拼盤:好多肉,份量和肉味都不俗

• 炸蝦腐皮卷