2023-04-01 81 瀏覽
以前一講燒肉就會諗起一大班聚會先會去,但宜家開咗好多一人燒肉店,有時想食/享受一下燒肉都唔駛約齊人先去,今次約個朋友係旺角食飯,經過呢個燒肉店突然興起就燒一燒肉。店入面座位都算多,唔算太迫,店員話用手機落單,入面有最新嘅餐單,我揀咗個牛舌套餐,友人就食和牛套餐。套餐包飯、湯同沙律/泡菜,好豐富,一開始未控制到個火力,頭2塊肉比我地燒到有啲老😂牛舌厚薄適中,燒完口感爽口,加埋洋蔥蒜蓉好惹味。A4和牛燒完油脂足又夠肉味,好好味!套餐有兩大塊,食完立即再追加。豬頸肉本身有醃料,個人覺得燒耐少少,迫走啲油份,更脆口又唔會太油膩。整體食身質素都唔差,份量好足夠又唔算貴,推推A4和牛,雖然燒肉點都係比較油,不過間唔時食下無咩所謂~

牛舌厚薄適中,燒完口感爽口,加埋洋蔥蒜蓉好惹味。
A4和牛

日本蛋JUJU紫菜飯