2024-11-23 150 瀏覽
位於元朗西菁街嘅咖啡小店,葡萄牙式裝潢、藍白花瓷磚,充滿異國風情,店面不大座位唔多,但都唔會好迫,坐得幾舒服😌今次我係衝住佢個 #挪威鹹香焦糖芝士 嚟嘅,網上見到佢呢個甜點真係好吸引到我呢個 #甜品控 ,加上我超鍾意食牛角包,一定要嚟試下🤤✦ 挪威焦糖芝士Croffle $88一上枱已經好震撼,面頭滿滿刨成絲嘅主角TINE® Brunost™ Caramel Cheese ,口感軟綿綿,鹹鹹甜甜帶點焦糖味,配上酥脆Croffle、鮮忌廉、蜜糖,真係非常邪惡,卻讓人欲罷不能、一吃上癮,絕對有驚喜☺️✦ 煙肉黑松露炒蛋Croffle $88炒蛋嫩滑,黑松露都唔少,切少少煙肉配埋Croffle 一齊食,估唔到鹹版嘅Croffle 一樣咁好味✦ 肉醬煙肉千層麵 $118吃得出的新鮮,唔同我平時食嘅肉醬千層麵,呢個肉碎冇咁多,加咗煙肉更香口,仲食到新鮮番茄,感覺更清新,份量剛剛好✦ 飲品🍵 Green Green 日本開心果配抹茶 $58🍫 Iced Salted Chocolate $42另外仲有老闆每日親手製作各款巴斯克蛋糕,見評價都好好,仲可以外賣,可惜今次我冇咁多個胃去試,下次再嚟試下!

✦ 挪威焦糖芝士Croffle $88

✦ 煙肉黑松露炒蛋Croffle $88