2021-08-24
暑假好漫長,又無得去旅行,星期日就同朋友黎左馬灣行下沙灘Chill下🏖沙灘商場有幾間餐廳🍴最後揀左呢間食地中海菜既餐廳 ☺️間餐廳充滿異國風情😍以藍白為主調,感覺好柔和舒服😊餐廳有戶外同埋室內位置,室內有冷氣,戶外個view就好d🤩我地揀左戶外位置坐,因為望住個沙灘食感覺好chill😚雖然係夏天,但坐既位置有陰,加上吹住少少海風~所以唔會太熱🥳餐廳有好多食物款式!由於比較少食地中海菜,我地都唔知揀咩好🤣店員都好熱心咁推介俾我地,服務態度好好👍🔹Hummus鷹咀豆泥蓉配彼得 $68好有特色既地中海菜‼️鷹咀豆有好高營養價值 豆味幾重 泥蓉口感軟滑中間有橄欖油同橄欖🫒可以用pita bread點黎食~係一道好有風味又健康既前菜💚🔹Grilled Baby Back Ribs 炭燒豬肋骨 $198佢個自家製bbq醬汁幾正 酸酸甜甜 惹味又醒胃😚豬肋骨燒得岩岩好 唔會好乾 保留到肉汁既鮮味😋仲有薯條新鮮炸起🍟份量都幾多 要同朋友share先得😆🔹Mixed Grill Skewers 招牌地中海三式燒烤串配沙律$198串燒有齊雞肉串、牛肉串、羊肉餅😚串燒好有炭燒味♨️羊肉餅冇羶味,口感不錯!仲有一大
沙灘商場有幾間餐廳🍴
最後揀左呢間食地中海菜既餐廳 ☺️
間餐廳充滿異國風情😍以藍白為主調,感覺好柔和舒服😊
餐廳有戶外同埋室內位置,室內有冷氣,戶外個view就好d🤩
我地揀左戶外位置坐,因為望住個沙灘食感覺好chill😚
餐廳有好多食物款式!
🔹Hummus鷹咀豆泥蓉配彼得 $68
好有特色既地中海菜‼️
鷹咀豆有好高營養價值 豆味幾重 泥蓉口感軟滑
中間有橄欖油同橄欖🫒
可以用pita bread點黎食~
係一道好有風味又健康既前菜💚
佢個自家製bbq醬汁幾正 酸酸甜甜 惹味又醒胃😚
豬肋骨燒得岩岩好 唔會好乾 保留到肉汁既鮮味😋
仲有薯條新鮮炸起🍟份量都幾多 要同朋友share先得😆
串燒有齊雞肉串、牛肉串、羊肉餅😚
串燒好有炭燒味♨️
羊肉餅冇羶味,口感不錯!
仲有一大堆沙律🥗可以減輕油膩感😁沙律中有芝士粒 好喜歡💕
🔹Spaghetti Vongole 香蒜牛油白酒蜆肉意粉 $128
蜆既數量都多(藏在意粉裡🤣)
意粉配上蒜蓉,仲有由白酒+牛油做成既醬料
食落好creamy😋微微蒜香+白酒香,夠晒惹味🥰
🔹Orange Juice $30
🔹Fruit Punch $45
炎炎夏天,飲果汁、fruit punch就岩晒喇🍹
好消暑解渴,味道唔會太甜❤️
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
Overall 呢度環境真係好chill好加分🤩
店員態度好helpful、有禮貌
食物份量多 又可以試下少見既地中海菜
實在不錯👍