2017-06-15 241 瀏覽
星期日同妹妹和兩個姨甥仔食brunch,見到新都會開咗simplylife ,又唔洗等位就去試一試,一共叫了三個 brunch set每個set 可選湯或沙律,今日嘅湯係甘荀湯,甘筍打得好幼滑,仲加咗好多藜麥,好健康,最特別嘅係佢加入咗好多新鮮香草,令到個湯更濃郁至於個沙律就係普通嘅雜菜沙律,除咗菜,仲有豆,全部都好新鮮湯同沙律都有麵包同上,唔係普通嘅餐包同方包,係country bread,烘熱了,外脆內軟All Day Breakfast ($128)和大部分嘅 All Day Breakfast 差不多,都是有豬肉腸、煙肉、炒蛋、焗豆、番茄及蘑菇,大致上煙肉香脆,炒蛋嫩滑,值得一提嘅係個番茄,是燒番茄,看上去,比較乾身,燒到燶燶哋,但係食落口就同平時食嘅番茄好大分別,好酸,酸到好似食酸梅咁,食唔到酸嘢嘅人就真係要小心火腿蘑菇車打芝士奄列、香草燒薯、燒番茄($128)奄列個外表好滑,裏面仲有芝士,溶溶地,喜歡芝士嘅人一定喜歡,不過我就覺蛋乾身了些松露忌廉雜菌手製闊條麵($128)闊條麵 el dente,松露濃,仲好creamy,麵上面仲有一大塊cheddar cheese,喜愛松

甘荀湯

至於個沙律就係普通嘅雜菜沙律,除咗菜,仲有豆,全部都好新鮮
沙律

Country  bread

All Day Breakfast ($128)
All Day Breakfast

火腿蘑菇車打芝士奄列、香草燒薯、燒番茄($128)
火腿蘑菇車打芝士奄列、香草燒薯、燒番茄

松露忌廉雜菌手製闊條麵($128)
闊條麵 el dente,松露濃,仲好creamy,麵上面仲有一大塊cheddar cheese,喜愛松露同芝士嘅人絕對唔可以錯過
松露忌廉雜菌手製闊條麵

飲品方面可以選擇自家製冰茶、汽水同餐酒,我哋選擇了自家製冰茶,原來是橙茶,有兩大塊橙,不過如果有得選擇,我還是喜歡檸檬茶,如果喜歡飲咖啡嘅人就請你比多$12,咁就可以再多一杯咖啡

大致上,呢間 Simplylife 都好舒服,但係枱嘅選擇就大打折扣,居然使用小圓枱,面積太少了,食物根本唔夠位放
甘荀湯
沙律