2009-11-09
哥哥快要返澳洲,今日我哋一行十人嚟呢度 farewell 佢。雖然呢度唔多就腳,環境又一般,但勝在海鮮靚,煮得又唔錯,Service都幾好,所以揀呢度。炒班球 - 班球是黄皮老虎班,魚皮爽口彈牙,肉質爽爽哋又唔韌,十分好味炆班頭腩 - 我哋好鐘意食呢度嘅大班兩味,尤其是班頭腩 ,做得很出色,炸得班腩脆脆哋,再燴番個汁,正!班腩也有很多肉。今次水準比以前差咗D,有部份班腩唔夠脆,但味道也不錯。上湯龍蝦 - 很大碟喎,龍蝦很爽口,雖然龍蝦味淡咗D,但有鮮味,有炒麵喺底,炒麵很脆,加上龍蝦上湯,好好味呀蒸鮑魚 - 幾大隻喎,口感唔錯,又唔韌,不錯。蒜蓉粉絲蒸聖子皇 - 聖子皇好鮮甜又爽口,粉絲就一般啦海鮮湯 - 唔知有咩嘢料,但好鮮甜,好味道。油鹽焗奄仔蟹 - 奄仔蟹喺我的最愛,以往每次都好正,今次D膏就少咗D,又唔夠香,好失望呀,雖然唔太差,但同以前有差別。炸子鳼 - 有雞味,外脆內滑,食落口咸咸香香咁,味道很好。炒菜 - 菜心又腍又甜,味道不錯。食神炒飯 - 炒得夠乾身,好味道,飽都要食番碗。最後仲有果盤, 埋單$3999,價錢都OK。
蒸鮑魚 - 幾大隻喎,口感唔錯,又唔韌,不錯。
蒜蓉粉絲蒸聖子皇 - 聖子皇好鮮甜又爽口,粉絲就一般啦
海鮮湯 - 唔知有咩嘢料,但好鮮甜,好味道。
炸子鳼 - 有雞味,外脆內滑,食落口咸咸香香咁,味道很好。
炒菜 - 菜心又腍又甜,味道不錯。
食神炒飯 - 炒得夠乾身,好味道,飽都要食番碗。
最後仲有果盤, 埋單$3999,價錢都OK。