2020-09-22 3112 瀏覽
灣仔新開餐廳主打新派越南菜見唔少人已經搶先試左牛骨髓pho個個食完都大讚 試完之後 明哂真係高質喎 強烈推介Lunch Set $158 有沙律 前菜 主菜 同飲品沙律揀左Braised Beef Tongue Salad 有牛舌 柚子 青芒果 花生等 同Xe Phay Chicken Cabbage Salad有手撕三黃雞 椰菜 花生等 兩個沙律份量都幾多而且唔同口感嘅食材撈埋一齊 好有層次唔只口感有層次 味道都係自家製dressing係重點 好清新開胃前菜就揀左Cha Gio Crispy Spring Rolls 同Kho Chicken Wings 兩樣都好香脆雞翼外層脆得黎 入面雞肉好嫰主菜就梗係非揀Beef Prime Rib Pho不可啦強烈建議額外加$50試牛骨髓 又肥美又香 不過佢食物份量唔少 細食嘅可能會覺得漏慢煮左12小時嘅頂級安格斯牛肉片好粉嫩 不過比我想像中韌左少少 但浸喺熬製左24小時好香濃嘅湯底入面味道依然係正嘅另外河粉好通透 好滑好軟腍 最後加$22加埋個Vietnamese Filtered Coffee好完美雖然咁樣加加下就二百幾蚊 但物有所值呀無論
灣仔新開餐廳主打新派越南菜
見唔少人已經搶先試左牛骨髓pho