整體黎講,係一間無咩誠意既小店,唔值得專誠前來。路經的話都請繞道。因為真係唔好食。雖然賣相可以,但其實係形式大於內容,味道唔合格。尤其綜合埋價錢黎講,真係好唔抵食。全靠醬汁搭救的面:#韓式涼拌麵 $66周圍鋪滿左卷心菜、蘿蔔、洋蔥、芽菜同豆腐干,仲灑左芝麻係麵上面。賣相睇落唔錯。不過麵本身唔凍,而且偏油(可能想個麵滑身啲,但真心唔鐘意咁油)。麵質食落似銀針粉既口感,但係完全無味的。😵😵但其實個重點係個醬,點解呢,因為真係要多謝個醬,俾番唯一既味個麵,如果唔係真係會同個麵相對無言。個醬係酸甜既,帶有一丁點既辣。豆腐干麻麻地,硬身,話係泡菜無泡菜既辣味,話係豆干無豆既香味,如果落番泡菜會好啲。😥😥總之呢個就係將一堆無味既野放埋一齊,等個醬汁搭救既麵,個味道分完全係為個醬汁而設。其實拌麵黎講醬真係好重要,但麵本身都應該要凍少少同少啲油。------------------------------味道:6.5/10------------------------------👎🏻形式大於內在的「甜品」:#亞朱媽年糕多士和雪糕大戰紫薯 $63拋個名出黎真係嚇得下人,又年糕又多士又雪糕又紫薯,感覺好
全靠醬汁搭救的面:

#韓式涼拌麵 $66

味道:6.5/10
👎🏻形式大於內在的「甜品」:
#亞朱媽年糕多士和雪糕大戰紫薯 $63

拋個名出黎真係嚇得下人,又年糕又多士又雪糕又紫薯,感覺好豐富好滿足。但實際係每一樣野都無乜味,全部都係茄呢啡咁。😰😰😰

首先講下個年糕多士,其實即係兩塊多士奮住紫薯再奮麻糬,聽落好多野咁,但其實都只係薄薄一層,而紫薯味真係一啲都唔出。😩唯一可取既係多士少脆唔會硬掘掘,配合到麻糬煙韌既口感。但個重點係:無味既。😲😲😲

再講下個雪糕,其實出名好多多士/多士盒都係因為個雪糕而生色不少,重點在於雪糕半溶令多士濕潤同埋一冷一熱既口感,仲有雪糕本身既味道。如果就以上兩點,呢個雪糕全fail。😩😩😩

個雪糕係要用刀用力切先分割到,叉吉都吉唔到入去。切完要自己一舊一舊鋪番上個多士到(奢望可以俾到個無味多士少少味),但雪糕同多士就好似反左面咁,完全一齊唔到,好分離。好無癮。😤😤

個味方面,真係要就咁daap舊雪糕daap好一陣子先食到少少豆腐味(唔知有無食錯)。放落個多士到,直程無味。
唔知舊雪糕既作用係咩。😰😰

如果話呢舊野係甜品,真係完全fail。👎🏻👎🏻👎🏻
甜品係想有嚐甜既滿足感,但無,因為乜都無味。仲要感覺澱粉質好重,因為又年糕又多士,但無突出既甜味去綜合一下。其實係韓國食過好食既麻糬多士,佢地會將個餡同個麻糬調下味,唔會咁單調。
如果無左舊雪糕(雖然係唔易溶同唔甜),呢個真係可以做主食。

其實睇左網上食評對呢個都幾有期望,但真心好失望。味道唔好,野食無誠意,交個形式出黎好似好有gimmick咁,但又唔充實一下內在。性價比非常低。重點係食完呢個甜品都滯滯地,但完全無滿足感,真係食到嬲嬲地。

味道:5/10