呢間位於大圍嘅燒肉店,精明嘅你一定會揀午市黎食,因為相對經濟又實惠。入到舖頭,好有置身於日本嘅感覺,餐廳環境十分好亦都相當闊落,牆身有畫,天花吊有吊燈同櫻花,可以見到餐廳佈置方面有落足心機。午市燒肉套餐已經包左沙律,茶碗蒸,白飯同甜品,當日我哋揀咗澳洲和牛套餐同雜錦烤肉套餐,澳洲黃牛套餐全部都好有油花味,牛舌更加係相當厚肉,而且餐廳嘅燒肉汁唔咸之餘仲好惹味!開頭以為雜錦烤肉比較普通,但餐廳配上嘅豬腩肉又係厚身淋口,雞肉的香草味都顯得有特色!茶碗蒸既蛋好滑,而且加咗百合,味道更清甜,茶碗蒸上面都毫不吝嗇加上蟹肉!讚!當日食嘅甜品係綠茶厥餅,雖然細細份,但口感煙韌內層涼浸浸之餘,綠茶粉嘅回甘配上適當既黑蜜亦都係好好既配搭!另外,欣賞服務員主動為我地添加熱茶!餐廳門口亦都放有信封,供顧客放口罩!總括而言,係食得相當愉快嘅一餐!用OpenRice訂位更加有單點餐牌九折優惠添!

總括而言,係食得相當愉快嘅一餐!
用OpenRice訂位更加有單點餐牌九折優惠添!
  • 澳洲和牛定食