2014-12-29 5889 瀏覽
一入到黎已經俾呢度裝潢吸引  開放式廚房  四周擺設  彷如飛咗去沖繩食晚餐  特別喜歡我坐位旁邊的木筒  因為枱面較細  放個茶壺係上面剛剛好  好方便添茶原本枱上仲有幾隻碟同筷子筒  供轉菜式時更換  但枱面空間有限叫人拎走了  第一碟黎既係海膽汁燒蠔  4隻蠔都大小差不多  亦好肥美  一啖咬落去滿口海膽汁  亦無蓋過蠔的鮮味  一流  我對佢讚不絕口😋  而且價錢仲好抵食  100蚊有找👍必點之選!!!第二碟係黑豚骨配燒汁椰菜(名不太記得><) 佢啲肉好軟身  但可能汁太多  頗咸  已經無咩特別~比起其他好一般食日本野點可以唔叫刺身  名太長記不住  只記得係2人份量就啱了  因為得一款  不用200蚊的價錢 可以食到5種刺身  而且仲要厚切  好新鮮  我咩都無點就咁食  因為咁更食到佢哋既鮮味  呢個份量剛好  不會覺得漏😋呢個都係必點之選~明太子蛋卷  明太子熱辣辣加上滑流既蛋卷  呢個配搭好正  係口腔雙重香味雙重享受  啲明太子份量好足  每一啖都有  切既時候更加多到流出黎  記得要食埋><haha  不要浪費嘛!!炸蝦柚子冷鳥冬
海膽汁燒蠔
二人刺身
明太子蛋卷
炸蝦柚子冷鳥冬  呢個較清淡  個蝦我嫌不夠熱  凍了個外層不脆  個烏冬係扁身的  都夠彈牙  時間控制得不錯  配上柚子汁清新配搭  但柚子稍微不夠濃  濃多一點會更好  因為冷烏冬原本就係無味的
沖繩燒餅  幾香口幾好食  只係醬有點多  搞到咸咗啲  醬汁既味道同食小丸子一樣  感覺變成食小丸子咁  無咩特別  只係外型上有改變
蒸紅豆餅
最後呢個亦係不得不叫的   紅豆甜品總是讓人覺得會好甜  但呢個蒸紅豆餅甜度剛剛好  而且熱辣辣帶出紅豆香氣  未打開紅豆香已經傳到我個鼻  令我好想快啲食😋 但點都要相機食先既  佢個糕好黏身 好難夾起  亦會黏住綠色膠葉  但係放入口夾雜紅豆蓉真係好夾  食完一口又要再食   短短幾分鐘已經俾我掃光  連一點紅豆都無放過

今餐晚飯好滿意  食到飽到不能再飽了😋   難得3個必食之選  環境服務都好好   食物當然不用說呢 呢間好值得我再去  價錢都算合理  而且水準都挺高~推薦!!!
海膽汁燒蠔
明太子蛋卷