2012-05-15
今天接老婆放工一齊去食飯, 老婆想食刺身飯/魚生飯, 本來諗住去"怪物壽司"食, 點知星期六係無 lunch set, 殘念.結果最後去咗和花亭.星期六中午 12:30, 店內人客不多, 大把位揀.坐底後, 心目中已經有選擇了刺身飯+牛肉烏冬定食, $128魚生飯+天婦羅定食, $98定食包前菜, 麵鼓湯, 及飲品, 我哋都要咗蜂蜜柚子茶刺身飯 - 有很多款, 如刺身蝦, 帶子, 三文魚, 吞拿魚, 墨魚, 海膽, 魚子多款刺身都十分新鮮, 味道雖不至於入口難忘, 但都十分鮮甜味美.牛肉烏冬 - 牛肉唔'鞋'唔un, 烏冬尚算滑流, OK.魚生飯 - 種類雖不及刺身飯多, 但都有很多不同款的角切魚生, 如刺身蝦, 三文魚, 吞拿魚, 魚子, 蟹子, 玉子, 而且味道都不錯.天婦羅 - 新鮮熱辣炸起, 炸粉唔厚, 又唔肥膩, 好味道.和花亭真是很久沒幫襯了, 回想已經係海港城年代 (已結業了), 今次再次光顧, 質素都十分不錯, 值得再次幫襯.本店收加一, 可簽 VISA, 埋單 $248.6.
結果最後去咗和花亭.
星期六中午 12:30, 店內人客不多, 大把位揀.
坐底後, 心目中已經有選擇了
刺身飯+牛肉烏冬定食, $128
魚生飯+天婦羅定食, $98
定食包前菜, 麵鼓湯, 及飲品, 我哋都要咗蜂蜜柚子茶
牛肉烏冬 - 牛肉唔'鞋'唔un, 烏冬尚算滑流, OK.
今次再次光顧, 質素都十分不錯, 值得再次幫襯.
本店收加一, 可簽 VISA, 埋單 $248.6.