2011-08-13 62 瀏覽
是晚跟師傅約會 冇佢冇我! 梗係要搵間好野刷餐勁! 上OPEN RICE找下D特色日本野, 先發現石硤尾臥虎藏龍呢 原野日本料理真的很好吃 吃得很開心這是一家小店 卻挺有特色 又舒服 最緊要是很好吃! 價錢又不貴我們沒有叫套餐 師傅話食下叫下既感覺豪D正D!哈XD三文魚刺身是我最喜歡的食物之一! $78 半磅非常厚, 脂肪分布平均~ 吃完齒頰留香~ 是三文魚的香壽司也物超所值~ $35 有8件玉子壽司是超乎意料之外的可愛及好吃!MENU說這餃子是非吃不可 就點來看個究竟!炸得香 超級熱$9 一串, 有五件我倆也喜歡吃豬頸肉 燒得好香 好好味!仲點左其他野... 不過冇影相老闆娘招乎周到, 不停黎斟茶~我地6:30到入去, 8點3先走上菜上得唔快, 但這才是用心造的食物!!吃得慢 不過可以同師傅傾下計 又可以睇下電視~ 真係好寫意食日本野, 都係支持下小店 有時候大集團反而食水更深、食物都STANDARDIZE 哂..TOTAL食左$318 希望下次有機會再黎 (我住得太遠XD)多謝師傅
原野日本料理真的很好吃 吃得很開心

我們沒有叫套餐 師傅話食下叫下既感覺豪D正D!哈XD
厚切三文魚腩刺身
三文魚刺身是我最喜歡的食物之一! $78 半磅
非常厚, 脂肪分布平均~ 吃完齒頰留香~ 是三文魚的香
壽司 $35 8件
壽司也物超所值~ $35 有8件
玉子壽司是超乎意料之外的可愛及好吃!
軟骨炸餃子
MENU說這餃子是非吃不可 就點來看個究竟!
炸得香 超級熱
豬頸肉串燒
$9 一串, 有五件
我倆也喜歡吃豬頸肉
燒得好香 好好味!

仲點左其他野... 不過冇影相

老闆娘招乎周到, 不停黎斟茶~

我地6:30到入去, 8點3先走
上菜上得唔快, 但這才是用心造的食物!!
吃得慢 不過可以同師傅傾下計 又可以睇下電視~ 真係好寫意

食日本野, 都係支持下小店

TOTAL食左$318

希望下次有機會再黎
(我住得太遠XD)
多謝師傅
2011-08-12