2014-05-14
聽朋友講話北角有間地道日本料理,媽媽喜歡食日本野,禁我地一家就決定黎試下啦!結果真係冇令我地失望😋😋哥哥在日本讀書,反左黎之後都好少食日本野,E間佢話真係唔錯😋😋幾值得推介👍👍👍下次一定會再黎,想試埋午餐便當 我地入到去迎接我地既應該係老闆娘,佢帶我地去到卡位坐低,入到去真係有身處日本食店既感覺,好有日式屋企feel,成個人感覺放鬆左,我見到我地隔離枱仲係日本人tim,感覺真係冇黎錯,哥哥話日本人都黎幫親,應該都不會太差!果然真係冇令我地失望 D野食真係唔錯👍食物方面: 刺身:帶子刺身,三文魚/魚腩刺身:刺身很新鮮,款式不太多,但比較大件,而且非常鮮味!壽司:雞蛋壽司味道特別,同出面的很不同!呑拿魚拖羅壽司入口溶化,好正👍👍,好好食!我地每人叫左一件。推介!! 番茄小食:幾爽口!開胃! 網燒和牛:肉汁豐富,咬落很腍軟,很有牛味,鎖到汁,非常juicy,個汁用來伴飯應該一流 讚,讚,讚! 炸物:炸雞同雞蛋,表皮炸得很脆很鬆化,雞的肉汁依然鎖得住,不錯!雞蛋一般,無咩特別! 鰻魚豆腐:外脆內軟,甜甜的!很特別! 燒銀雪魚:魚肉很滑,有魚鮮味,燒得好香,推介👍👍👍 醬燒雞
D野食真係唔錯👍
食物方面:
番茄小食:幾爽口!開胃!
鰻魚豆腐:外脆內軟,甜甜的!很特別!
燒銀雪魚:魚肉很滑,有魚鮮味,燒得好香,推介👍👍👍
醬燒雞扒:雞肉不鞋,很嫩口,唔錯!
雞肉串燒:普通,無咩特別!
冷麵/冷烏冬:對於熱愛食冷烏冬的我來說真的非常滿意,麵身不硬,不腍,岩岩好,而且個汁調得不錯,用來配搭其他食物真係好正!所以我地叫左淨烏冬,你地可以叫其他,佢仲有好多款!
總結:
我們一家都非常滿意今次用鐥,餐後送上迷你雪米池作結尾!他們家服務很好,老闆娘很有耐性為我們推介食物,人很不錯!👏👏媽媽說下一次一定要再黎食,臨走時見到隔離枱叫左個牛肉鍋好似好正禁,下次要再黎試下!