2020-03-30
1970 瀏覽
A Happy Pancake 喺沙田開咗咁耐 , 今日終於有機會同一班姊妹嚟試下啦 !!週日晚上 9 點左右嚟到 , 大概坐咗 8 成客人 , 等位期間店員同我哋講最低消費 , 每人最少要消費一款食物或者飲品 , 以 2 個人為例 , 最少要叫 1 份班戟加 1 杯飲品 餐牌 : 座位比較逼 , 睇完餐牌就到收銀處落單 , 之後店員會比一個提示器你 , 著燈就可以去攞嘢食 ~ 店舖入面有自助區可以拎凍水 , 熱水 , 奶 , 糖 , 紙巾 , 隻杯比較細 , 添水就要行多幾轉喇 ~等咗大概 10 分鐘就拎齊食物啦 , 我哋 6 個人叫咗 4 款甜班戟 + 2 杯橙汁 😬😬4 款班戟嘅質地都係比較實淨 , 味道係原味 , 蛋味唔算好濃 , 味道主要靠配料 / 醬汁 / 忌廉提拉米蘇班戟 ($108) 好香咖啡味 , tiramisu 忌廉味道都唔錯 , 唔會太甜 , 有咖啡淡淡的甘味 ~日本士多啤梨宇治抹茶煉奶班戟 ($108) 期間限定緊係要試下喇 ! 面頭嘅士多啤梨甜度只屬正常 ... 重點係個煉奶 !! 一定要加好多好多 !! 唔會太甜 !! 好邪惡但又好滿足 🤤🤤抹茶忌廉好好味
提拉米蘇班戟 ($108)
日本士多啤梨宇治抹茶煉奶班戟 ($108)
抹茶忌廉好好味 ! 又夠滑 !! 又有茶香 !! 呢個我推介呀 👍👍
奶茶班戟配自家製穀物 ($98)
都唔錯 , 唔會太甜 . 不過對比起以上 2 款就冇乜特別 ~ 自家製穀物無驚喜 香蕉朱古力班戟 ($89)
香蕉得半條 , 正常質素 🥺
橙汁 ($18)
飲左一半的 , 無特別 整體嚟講 , $90 - $110 1 件 pancake 講真真係有啲貴 ... 雖然係幾好食 , 但又係咪真係值呢個價錢呢 ? 比咁貴食個班戟 , 唔多唔少都係想比錢打個靚卡 , 但差唔多 $100 嘅班戟竟然用紙碟裝住 , 感覺似食快餐多啲 , 😵😵 打卡值大減 , 自助式服務加上有最低消費 , 整體感覺一般 😩, 性價比低 ~ 試完一次之後 , 我未必會再比錢食 😕😕 ......