2022-09-24
位於西貢近海旁的西餐廳小店,餐廳係一間動物友善的地方,有室外的位置,可以比客人帶埋毛孩一齊黎enjoy一個舒服的環境。招牌具有特色,令人一眼就搵到餐廳。
牛油果蟹肉他他脆餅新鮮的味道,蟹肉加埋牛油果的味道,入口有種清新的感覺。餐廳絕對不孤寒,蟹肉牛油果醬十分足料。每啖都有蟹肉絲,而蟹肉加埋面頭的蟹子,配合脆餅變得更加有咬口。ORCA巨型豬排跟薯菜驚人的豬排,豬排的位量令人感到驚喜,雖然大塊但沒有因此而變得鞋口。豬排煎得有彈口的口感和不會流失太多的肉汁。另外提供了兩款醬汁用黎點食物。其中一樣係茄汁,而另一樣如無記錯應該係甜醋。酸酸甜甜令人更開胃。
燒牛肉紫洋蔥沙律沙律作為前菜十分豐富,不過味道有少少辣,如果本身唔係好食得辣的話就不建議了。燒牛肉也有肉汁,唔會燒到過乾。沙律配料仲有燒菠蘿、紫椰菜、火箭菜、車厘茄等等。$158一碟來講,很抵食。
兩杯特飲 -青春小蜜桃/假的真不了
顏色很很很漂亮,打卡一流。青色個杯有蜜桃汁、菠蘿汁配合梳打水,飲落清甜爽口。而藍色的另一杯,就加了很特別的植物碟豆花,配為青檸後變成很美的藍色飲料。黎到chill的地方,當然要飲返杯chill野啦!
📇地址西
ORCA巨型豬排跟薯菜