話說我係一個超級路癡,再加上兩年冇返尼香港,的確已經唔記得咗去依間牧場餐廳嘅路線。只係記得要行一條斜坡,再上樓先食到佢。幾經辛苦,終於到啦!我今次點咗個忌廉雞湯麵全餐。當然有我最愛「有蛋汁」嘅蘑菇炒蛋,火腿雞湯麵,牛油多士,同埋當然唔少得杯凍奶茶啦!依間餐廳平時去食會好多人,但只要過咗食飯時間,人潮慢慢散,成間餐廳即刻靜哂。對於中意寧靜嘅我,嗰環境的確一流嫁。侍應仲好好服務,雖然啲嘢食有少少出錯,都會好快幫我換咗佢。間餐廳最吸引到我嘅當然係佢嘅「有蛋汁」嘅炒蛋啦!加埋啲蘑菇汁,真係好正!我會建議大家塊多士叫佢地走牛油,因為可以點啲包落蘑菇醬到,當然係冇咁肥啦!一啖蛋,一啖蘑菇包,哈哈至高享受~嗰麵一啲都唔差,雖然係公仔麵,但係配埋嗰湯底,絕配,用公仔麵先似番個常餐嫁嘛!最後係佢杯凍奶茶,甜度適中,天氣咁熱,真係需要杯凍嘢解吓渴。

2014-05-19
  • 忌廉雞湯麵全餐