餐廳: 太湖海鮮城
資訊:

2006-11-12 34 瀏覽
一行七人到太湖食晚飯, 見呢度有咁多得獎o既菜式, 就故且一試啦, 睇下有幾巴閉.已經叫晒佢o地7樣特色o既菜連清蒸大閘蟹($48 each), 本來諗住蒸大閘蟹都好易整jar, 咪叫話上左大閘蟹先lor, 點知等左好耐都冇.... 唯有叫佢上其他野. 三弄回味牛肉, 肉質係有d似牛腩, 外皮有少許脆, 口感係幾得意, 汁好濃, 味道有D紅燒O既.半隻芝麻雞, 肉質唔夠滑煮得老左, 唔係好特別JAR, & 好細隻. 薑粒活魚炒飯係有好重O既薑味, 魚就冇乜味啦, 我會覺得可能D魚根本就係唔新解, 所以咪用黎用薑炒辟腥味. 大閘蟹亦唔夠多膏, 但48蚊仲想點, 都係志在食下過下癮.其他菜名都唔係好記得喇, 只係可以形容下, 有個係龍蝦仔同蝦丸O既, 個汁類似薑蔥屈蟹咁O既味啦, 唔覺得好好食. 淨低O既都唔寫喇, 因為實在令人失望, 菜唔係話好好食, 價錢都略貴, "送"份量又少, 真係一人都未必食到一舊, 咁O既價錢我唔會再去食LOR, 食過一次就算喇.PS. 佢O地D碗碟好污糟, 食大閘蟹O既工具有漬架......真係令人有D反胃.....

大閘蟹亦唔夠多膏, 但48蚊仲想點, 都係志在食下過下癮.