2022-07-09
九龍灣係其中一個成日蒲嘅地方,呢度開咩新餐廳都唔會錯過,之前係IG見到有間茶室竟然有cold brew,今日即刻去咗呢間得寶樓下嘅公子茶室食午餐!裝修主要走懷舊路線,無論座位、牆上面嘅風扇、燈飾都係以前茶室style,枱同枱之間嘅位置超多,好寬敞舒適!招牌生煎肉餅飯($58)舖頭招牌之一,肉餅煎到外面焦香,淋上秘製香蔥豉油,有香甜豉油撈飯,旁邊仲有靚菜心,感覺比較平衡同健康!自家XO醬豬扒煎蛋飯($58)大塊厚身嘅豬扒配上自家製XO醬同太陽蛋,XO醬油份十足,香辣又惹味!香脆奶油豬(跟餐加$16)茶餐廳必備小食,烤到超香脆又鬆軟,加上牛油同煉奶,味道香甜,如果叫是日午餐加$16就有得食,幾抵!Cold Brew(跟餐加$7)用上精緻六角形玻璃杯裝嘅cold brew果然唔錯,香濃,有heart!椰汁紅豆𣲙(跟餐加$10)普通紅豆冰係配淡奶,呢度就用咗椰汁雪花刨冰,淡淡嘅椰汁配甜滑紅豆!見到呢度嘅早餐同下午茶都幾特別同抵食,下次要再約朋友食!
見到呢度嘅早餐同下午茶都幾特別同抵食,下次要再約朋友食!