😍😍恢復返正常工作時間之後,好唔容易等到放假啦!唔想平平無奇、hea下hea下係屋企,但又唔想出去日曬雨淋,惟有搵間coffee shop嘆下chill下啦今次仲搵左間Dog friendly既coffee shop,可以帶埋家中老狗去嘆下世界呢間coffee shop叫coffee+space名符其實有足夠既空間比大家去嘆下咖啡一去到,感覺到呢間coffee shop隨性得黎又有少少特色!而且價錢一d都唔貴,性價比好高下午茶餐都係$40一個餐,有咁舒服既環境,真係無得輸!自己出去cashier落單,自助取餐講左食物先!大大碗新加坡喇沙,有喇沙專門店既質素,都只係$40一點餐配料夠、米線分量十足,有少少椰香味,又唔會太辣如果要挑剔嘅,就只可以話米線煮耐左少少,因為個人口味黎講就比較鐘意硬身少少嘅米線我老婆就叫左花一果香蛋糕🍰問完店員就知道原來係香蕉焦糖蛋糕簡直係我老婆最愛!看似平平無奇,但食落去好有驚喜面層焗到脆脆地,配合埋脆卜卜既核桃,連平時麻麻地果仁既老婆都話好好食香蕉味又出又香,甜度適中,而且夠鬆軟真心推介啊加左少少錢要左杯Flat White!去coffee shop又點可以唔

呢間coffee shop叫coffee+space
名符其實有足夠既空間比大家去嘆下咖啡

下午茶餐都係$40一個餐,有咁舒服既環境,真係無得輸!

自己出去cashier落單,自助取餐
新加坡喇沙米線

配料夠、米線分量十足,有少少椰香味,又唔會太辣
花一果香蛋糕-  香蕉焦糖蛋糕

我老婆就叫左花一果香蛋糕🍰問完店員就知道原來係香蕉焦糖蛋糕
簡直係我老婆最愛!
看似平平無奇,但食落去好有驚喜

香蕉味又出又香,甜度適中,而且夠鬆軟
真心推介啊

加左少少錢要左杯Flat White!
去coffee shop又點可以唔飲返杯coffee呢
Flat white容易入口,好香好濃,配合埋清雅既拉花,夠哂chill
呑拿魚碎蛋三文治

因為老婆唔夠飽,所以叫多左份三文治

相比之下,三文治就無咁突出,不過基本功夫做到足,烘底烘到麵包皮脆卜卜,呑拿魚餡料都足夠
整體黎講,食物水準都幾高

難得有一間歡迎寵愛既coffee shop
真係老狗都笑出聲
不過人狗共存,始終可能有客人會唔鐘意狗狗
記得好好管理好狗狗,唔好比騷擾到其他客人了
順帶一提,coffee shop同一間叫ching2lovespatissertie既 ig shop負責人合作,有狗狗月餅買,都非常吸引架!

店內有唔少裝飾
仲低調咁放左文宣postcard
係一間有良心既小店

仲有精美月餅買添

整體黎講,coffee+space環境舒服、食物質素高,輕輕鬆鬆咁就一日

大家快啲襯第4波未黎,出去支持一下啦
2020-09-27