2015-09-27
剛完成第一次日本旅行,去左沖繩九日,覺得真係好爽啊~日日游水曬太陽,求其入一間餐廳都好味~假仲未放完今次大學同學約灣仔區lunch re-U,我明明唔係住呢頭又唔係喺呢頭返工都照黎!幾個月冇見好掛住大家>\\\<黎muji cafe,以前我都去過cwb muji cafe,但冇乜深刻印象,但今次唔同喇!黎到見到裝修就覺得好日本(廢話XD),就是簡單明亮的muji style喔~有多人枱亦有獨食枱~因為身上只有齊頭$100,所以叫左$98既三品料理套餐2款冷盤及1款熱盤+餐湯+十榖米 。三品我揀左:冷~呑拿魚茴香沙律,簡單清新~冷~芝麻醬醃烤南瓜,個醬好襯托到南瓜的甜~熱:有機藜麥芝麻烤雞,我地幾個幾乎都叫呢個,我想試下藜麥係咩黎XD點知我俾烤雞完全吸引住!好嫩仲有肉汁tim~難得可以趁住大家放lunch黎聚下,多謝在樓上返工的先頭部隊黎攞位~因為一點鐘後開始要排隊喇~
假仲未放完
三品我揀左:
冷~呑拿魚茴香沙律,簡單清新~
冷~芝麻醬醃烤南瓜,個醬好襯托到南瓜的甜~