2020-10-02 62 瀏覽
睇完早場TANAT去食 brunch,行咗上雲咸街藝穗會對面嘅一間cafe,這間cafe好特別,門口位置係cafe,入面係賣70年代衫嘅,好懷舊,所用嘅杯都一樣好70年代,好特別。Order了一杯 hand drip,選了Ethiopia 豆,中酸度,有些花香,不錯。食物就點了牛油果滑蛋牛角包,好吸引嘅賣相,仲有成半個牛油果,好吸引,可惜食了一啖牛角包後就好我失望,係凍嘅,仲好似係雪櫃拎出來咁,完全唔脆,以為忘記了加熱,所以就問吓,答案係加熱咗喇,因為我真係接受唔到食凍嘅牛角包,所以就要求了加熱,點知,店員居然用微波爐來加熱,其實我自己都好少用微波爐,家中嘅微波爐已經送咗去堆填區好耐,完全無諗過有CAFE會用來加熱麵包,用微波爐加熱嘅包,會破壞麵包嘅質感,仲要唔脆,完全唔覺得自己食緊牛角包,牛油果有幾靚,炒蛋又幾滑都無用這間CAFE嘅環境同咖啡都好好,可借食物嘅製作就有保留,而且枱都很細,又矮,所以都食得唔係咁舒服,所以我建議去這間cafe比較適合和朋友飲嘢

2020-10-02