🐱🐶GirlBoss By Master Kama(荃灣廣場).I’m Your GirlBoss today, 你話食乜都得💛哈哈~做一日女皇👸🏼,對食物環境質素緊係有要求㗎啦🥰.位於📍荃灣廣場3樓呢間粉紅餐廳「Girl Boss by Master Kama」,入面接近8成既食客都係👧美少女,無懼世俗既眼光,齊齊1、2、3 打下卡拍個照📷,打造女生主義🧡.👑Bossy Royal Set($388)- 齋睇個名已經覺得Grand得黎又不失優雅🎩整個Set每份食物都用心烹調、為求滿足追求極致既你同我🏵沙律🥗(各全份)- 蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律: 啖啖蟹肉混合牛油果🥑、口感軟綿綿;配合蘋果青瓜、清新感培增🥰- 黑松露醃漬番茄仔瑞士芝士玻璃杯沙律: 食之前需要雙手握實、ShakeShake Move your body shake, 黑醋配搭🍅🧀番茄芝士十分夾😍酸甜度平衡得非常好,super like👍🏻.前菜🥖(各半份)- 芝士蟹肉釀蟹蓋(1個): 真材實料,芝士味淡而香,隱約還滲出啖啖蟹肉既鮮味🤤- 龍蝦芝士雞翼: 脹卜卜、鬆脆可口,不過唔係好食到龍蝦味😅.主菜🍽- 烤蒜蓉牛油龍蝦🦞
沙律🥗(各全份)
前菜🥖(各半份)
主菜🍽
- 烤蒜蓉牛油龍蝦🦞: 蒜蓉牛油鋪滿全隻龍蝦、簡直就係無懈可擊既組合!香氣撲鼻、差啲失儀態😳🙊
意粉/三文治🥨
🍝香煎大蝦蒜片辣椒意大利粉: 意粉唔黏口👍🏻大蝦對比原隻龍蝦卻一啲都無比下去,依舊鮮甜彈牙❤️
🥪流心芝士龍蝦三文治: 呢個有驚喜😄流心芝士夾心、混入啖啖龍蝦肉;三文治外脆內鬆軟,一啖咬落去,蝦肉彈牙芝士香滑、未吞都已經想要咬第二啖啦😽
飲品🍵
- 🦒長頸鹿的大象博士茶: 我就係俾佢呢個名吸引咗決定要試下😻曾經聽人講過,長頸鹿象徵女性👸🏼,大象比喻男性🤴;取其名無論茶味如何,都能帶出溫馨和諧的感覺💏下次你地都可以試下睇下Feel唔Feel到☺️
- 🍹Mojito: 即使已立秋,但仍不時發出酷熱警告,呢杯係超清涼消暑之選澤🐳🐳
總結
評分:8/10