2018-01-23 678 瀏覽
尖沙咀好少純素餐廳,今日Green Monday見到呢間餐廳樓下嘅餐牌,有洋式及日式套餐,個樣睇落幾精緻,於是被吸引左上去。地方都幾大,不過可能新開張嘅關係,連埋我只有三台客。我點左一個洋式套餐,有漬物,沙律,麵鼔湯,意粉同一個乳酪甜品。味道方面以清淡為主,平時食開素嘅會覺得好啱口味,如果嫌佢太淡可以問佢攞啲鹽。最緊要食材好新鮮,感覺佢好俾心機去鑽研純素嘅食物,而且唔係假西餐。我自己最喜歡個湯,幾鮮味,好飲過好多日式餐廳。而個意粉嘅質感做到好creamy, 但一啲都唔油膩,不錯不錯。我見到係OpenRice ,佢只有一個負評,而且關於服務,感覺對佢嘅食物有啲唔公平,希望多啲人支持佢。我去嘅時候帶住BB ,雖然佢係自助形式,但是待應都好體貼,幫我落單同斟水,所以我覺得佢服務幾好幾貼心。如果你係尖沙咀,又想食得健康啲,呢間餐廳會係唔錯嘅選擇。

洋式套餐
洋式套餐