2020-05-20 154 瀏覽
一間好特別非常有創意嘅Kappou UO n日本料理,餐廳並沒有menu全部由廚師精心炮製每一道菜,每上一道菜都有專人講解怎樣食法第一道菜是將魚子醬加落梳打水一齊飲第二道菜上嘅時候我望見有粒陳皮梅覺得好奇怪,原來陳皮梅是粒牛油果加落沙律同溫泉蛋一齊食第三道菜是魚生第四道菜名堂是梨太園以韓式做法~用菜包住一件應該係慢煮三文魚第五道菜是牛肉乾/食用紙 牛脷加菠蘿🍍第六道菜非常特別名堂是香港加油 ~一條非常精緻嘅鹹魚加白菜🥬腐皮包豆腐~真是鹹魚白菜也好好味碟底更是有獅子山下歌詞第七道菜材料是用魚蝦蟹做成炸物~放在棋盤上還有三粒魚蝦蟹骰仔有興趣真係可以玩兩手甜酸苦辣咖啡甜品都有三款~Lego做型啫哩糖放 LEGO上面~應該最受小朋友歡迎有得玩又有得食,好靚嘅金菠蘿原來是一個雪芭,最後1個冰粉加上好香柚子味嘅柚子汁,值得一讚就是每道菜都看得出廚師嘅心機加心思~加油!
第一道菜是將魚子醬加落梳打水一齊飲
第三道菜是魚生