2019-12-03
必仰大名之大熱爆醬卷蛋,絕對推薦的鬆軟芝士奶蓋草莓生日蛋糕,正正正!實體店:開心餅店 (旺角)旺角廣東道1000號地下芝士奶蓋x草莓 6‘ $208咖啡味卷蛋 $98是一家藏身於旺角街市的舊式麵包店,類近朗豪坊,地點方便好易揾當然舊式麵包店內的其他蛋糕麵包價錢比較相宜,但用料就不及happy roller 出品的蛋糕,因為happy roller賣點是用上0卡路里的稀少糖女仔就算食多了,罪惡感都冇食一件普通蛋糕禁勁! 當然甜食都係要適可而止, 多食壞肚皮呀!芝士奶蓋草莓生日蛋糕🎂上面有厚厚的奶蓋,味道係咸咸的今得出奶味,同埋個蛋糕食一流,個味好夾!蛋糕上既生果都好甜上面有6粒原粒士多啤梨,入面又有好多粒粒士多啤梨肉,食起黎啖啖肉好足料!總括講,我亦喜歡佢地啲蛋糕質地好鬆軟,就算雪左一晚再食都唔乾爭爭卷蛋(咖啡味)因為大熱的芋泥卷蛋暫停,冇得預訂,所以我都係碰下運氣去到有咩味道就買咩味試!講番個卷蛋,一個可以切到4至5件厚厚的蛋糕咖啡味好濃! 但又唔會苦,食得到忌廉的香甜味,家中的男性不愛甜食都覺得好食!好強大
實體店:開心餅店 (旺角)
旺角廣東道1000號地下
芝士奶蓋x草莓 6‘ $208