2018-08-04
好耐無入黎大角咀食野了,適逢今日有朋友生日🎂就相約左好幾位best fd黎到金船長食晚飯!!黎到好似置身於大海當中,果然鋪如其名,店內裝潢全都是關於大海的物件,甚為有特色🛳⚓️我地total4個人一人點一個set dinner另外再加幾款小食同埋一定要食ge黑松露pizza,聽講係得獎菜式來的,令我們期待萬分Menu上有多款精選菜式供選擇,睇到眼花繚亂首先黎到ge係飲料🥤左起士多啤梨沙冰跟餐$16黑牛$30宇治抺茶紅豆奶昔$38跟住就到主角出場了6吋 $108真係超香黑松露味,侍應一放上枱經已聞到原來呢個pizza有三種食法,侍應放低左之後細心為我們講解1.可就咁食,外脆內軟口感一流2.配合自家制提子🍇果醋食用3.加上有機沙律菜夾係中間食用本人較喜歡點提子🍇醋食用,味道酸酸地幾過癮小食有法式焗田螺配法式多士$68焗蜜糖雞翼5隻$45餐湯跟配:紅白兩款選擇自選菠菜跟餐$25田螺焗到好香香草味,放係多士到食一流雞翼焗到熱辣辣香噴噴,出面塊皮咬落去仲係脆卜卜的~~yummy😍😍😍菠菜焗得超cremy,放入口陣陣忌廉味主菜4款:美國豬鞍扒配白飯12oz$188美國西冷牛扒配意粉10oz$278香
Menu上有多款精選菜式供選擇,睇到眼花繚亂
首先黎到ge係飲料🥤
左起士多啤梨沙冰跟餐$16
黑牛$30
宇治抺茶紅豆奶昔$38
跟住就到主角出場了6吋 $108
真係超香黑松露味,侍應一放上枱經已聞到
原來呢個pizza有三種食法,侍應放低左之後細心為我們講解
1.可就咁食,外脆內軟口感一流
2.配合自家制提子🍇果醋食用
3.加上有機沙律菜夾係中間食用
本人較喜歡點提子🍇醋食用,味道酸酸地幾過癮
小食有法式焗田螺配法式多士$68
焗蜜糖雞翼5隻$45
餐湯跟配:紅白兩款選擇
自選菠菜跟餐$25
田螺焗到好香香草味,放係多士到食一流
菠菜焗得超cremy,放入口陣陣忌廉味
主菜4款:美國豬鞍扒配白飯12oz$188
美國西冷牛扒配意粉10oz$278
香煎燒紐西蘭羊🐑架配白飯$178
香煎海鮮併盤配龍蝦汁$178
全部肉質都好鬆軟彈牙,烹調得剛剛好,一d韌既感覺都無!!
海鮮併盤有大大隻虎蝦、帆立貝、魚柳、青口...
豐富得很,配埋龍蝦汁食用份外滋味
食飽最後到兩款甜點出場😘😋😘😋
豆腐竹炭蛋糕🍰$38(跟餐價)
蛋糕入口軟綿綿,外面仲圍住左d士多啤梨同蛋白脆脆,十分精美!!睇得又食得
原味梳乎厘$38(跟餐價)
又係好cremy,入口即溶,口感一流
但呢個係即叫即焗,所以需要耐心等候
今晚呢餐晚飯我地十分滿意,生日位朋友都食得好開心,我地已經講好左下次會再度光臨🤭🤭🤭