2022-09-08 37 瀏覽
由於住係附近,成日都見好多人排隊,我同另一半都好鍾意食牛同刺身,所以就趁開學無耐出嚟抖下氣。地點方便就腳,大圍站行去5分鐘左右。由於熱熱地唔多開胃就簡左蕃茄湯底,黎到一睇就知足料,香噴噴,飲一啖湯就知貨真價實,好鮮甜。呢到最出名係刺身同牛肉,所以我地叫左三文魚,希靈魚同翡翠螺,果然產地直送,新鮮肥美。打邊爐邊面我地樣樣都想試,唔覺唔覺叫左好多,好滿足。牛頸脊帶有少少脂肪,有肉味得黎唔會韌,金錢展好有牛味,爽口彈牙,牛胸爽好特別,好似脂肪但係食落係爽口,好味。豬腩肉爽滑不肥膩。雞件好滑。打邊爐點可以唔叫海鮮,聖子細細隻但非常肥美,鮑魚洗得非常乾淨,入口爽口,蝦黎到啲腳仲郁郁吓,非常新鮮,肉蟹非常多羔,食落好鮮味,刀貝帶子都好鮮甜。我哋仲試埋佢嘅四色手打丸,彈牙爽口,一試就知用料十足。最後一定要試埋佢嘅手工餃,鮮蝦雲吞味道好大隻,入邊係隻大大蝦,麻辣餃子同芫荽餃子好惹味。我地叫左2杯飲品,見凍檸茶同咸檸7有個手指公就試呢2杯。2杯黎講大大杯,我覺得透心涼既咸檸7咸咸地中和番個甜味,好味d,打邊爐一流。價錢合理,一定有下次。

價錢合理,一定有下次。