2021-06-21 280 瀏覽
掌門精釀啤酒 🎗️📍尖沙咀金巴利道64-66A 順輝大廈1號Happy holiday 想飲啤酒,假期成日都黎既酒吧 有20款手工啤比你揀6杯出黎叫一set飲只需 $2386杯分別由清爽到濃咁飲。我試左果味重為主,爆酒花味為主同黑啤重咖啡味為主 ,我試過之後,個人十分推介以下幾款:1. 酸酸(檸檬)(Berliner Weisse )開胃既,酸酸地,容易入口,味道較淡,最好第一杯飲,岩女士或者唔飲太濃既人士飲。2. 大吉大利 (Fruit Beer)順次序飲,第2杯係果味重少少既酒,金橘果香配啤酒花。溫馨提示早d黎d酒既選擇會多d否則有d會sold out 。3.雙重花惹發 (Double IPA)第3杯係爆啤酒花,呢杯一聞已經有好強烈既爆酒花味,飲落就好似甘甘香香 ,濃道適中 ,幾岩女士飲,飲完口中會有好大既回甘同after tasting 4. 前進都柏林 (Irish Dry Stout)第4杯去到黑啤系列,呢杯有攞過澳洲國際啤酒獎銀牌🥈 泡沫綿細豐富,一樣有焦香麥芽既焦苦味,但特別既就係多左微微既碳酸口感。5.X教授 (Imperial Stout)X教授參加澳洲國際啤酒獎既金
掌門精釀啤酒 🎗️
📍尖沙咀金巴利道64-66A 順輝大廈1號

Happy holiday 想飲啤酒,
假期成日都黎既酒吧
有20款手工啤比你揀6杯出黎叫一set飲只需 $238
啤酒小六杯-自選

1. 酸酸(檸檬)(Berliner Weisse )

2. 大吉大利 (Fruit Beer)

3.雙重花惹發 (Double IPA)

4. 前進都柏林 (Irish Dry Stout)

5.X教授 (Imperial Stout)
X教授參加澳洲國際啤酒獎既金牌啤🥇鍾意飲巧克力同咖啡既焦香可以試下,不過要放係最後飲因為味度最濃。酒體少厚但飲落好順滑,明顯既麥芽味,仲有好特別既同苦香

泰式豬頸肉

✨泰式豬頸肉$92
肉比較爽口,肥瘦適中,因為當晚飯食,無叫飯,呢個都算飽肚之選。
掌門迷你漢堡包

✨掌門迷你漢堡包$90
手掣麵包加手掣牛肉,迷你漢堡配手工啤一流,兩啖左右食得晒,值得一提麵包皮好脆。
整體十分滿意,手工啤次序記得由淡至濃咁飲😁
啤酒小六杯-自選
掌門迷你漢堡包