告士打道由灣仔至銅鑼灣嘅路段其實都有好多高質素嘅餐廳,因為地段關係晚市時段亦唔難搵位,今日一個喺灣仔返工嘅朋友就約咗我嚟呢一間Primo。首先揀咗巴馬火腿蜜瓜卷作頭盤,總共有4件,而且賣相精緻。Parma Ham捲起成小杯狀,再放入蜜瓜同帶有微微薄荷香嘅珠珠,口感清新。熱帶煙三文魚薄餅嘅餅底係佢哋餐廳自家製作,手工薄餅口感果然唔同,而且非常新鮮,而佢嘅材料除咗有煙三文魚外,仲有菠蘿蜜餞同芒果甜酸醬,令薄餅充滿熱帶果嘅味道,而洋蔥、甜椒同埋火箭菜就減去咗薄餅嘅油膩感。另外仲叫咗一個手工意粉,我哋揀咗帶子蝦煙肉卡邦尼醬,店員推介我哋配扁麵條,首先佢嘅份量係超多,就算share嚟食都夠飽有餘,而佢嘅卡邦尼醬汁味道同樣出色,與大大粒嘅原隻帶子、大蝦同煙肉配搭得宜,最重要嘅係佢嘅手工意粉煙韌彈牙夠爽口,絕對值得一讚!原本都打算叫個甜品,但實在份量太多,大家都覺得好飽,所以留待下次再試其他啦!
首先揀咗巴馬火腿蜜瓜卷作頭盤,總共有4件,而且賣相精緻。
Parma  Ham  &  Honey  Dew  Sphere
Smoked Salmon Tropical  Pizza
Scallop  Shrimp  Bacon  Carbonara
Smoked Salmon Tropical  Pizza