2021-06-29
老闆娘好好人,見我等緊朋友先比杯暖水我。杯暖水加左一片橙,橙嘅果香味在水中散發出來。好少餐廳會加橙落水度,我未飲之前重以為係檸檬,雖然好小事但覺得幾特別。同朋友一齊嗌杯1664啤啤佢。🥳🍻我本身唔係飲得好多酒,但呢度好特別就係上酒時重有一盞會變色嘅燈擺喺酒下面,咁好玩令我不覺飲多幾啖!送酒小食有「酸辣醬加蝦片」同埋「開心果花生辣豆」,兩者份量都幾多,邊飲邊食幾過癮~🥳🍺🍻🥜日式鱈魚豆腐彈牙有口感,點埋d麻醬食更滋味。自家製黑豚叉燒拉麵有京蔥同肉碎等配料。叉燒好大塊!有少少肥膏入口即溶~😍連我呢個平時唔食肥膏嘅人都忍唔住食埋d肥膏~拉麵軟硬度調較得剛剛好。日式沾麵以為只係一碗麵咁簡單?你就錯啦。原來麵下面重有乾冰,店員將水倒落去就冒煙,好夢幻啊~😍打卡影相📸️一流!唔係淨係得個樣架,睇得重食得!👍🏻麵用上刀削麵,好滑切得好薄身👍🏻沾麵汁唔鹹,有啲甜甜地仲有啲香味,味道有啲似木魚。有蟹棒、三文魚、鮑魚同溏心蛋。旁邊重有幾片花瓣做裝飾,賣相矜貴。隨麵奉送wasabi豉油。三文油點wasabi豉油一齊食,新鮮肥美~😋餐廳播住d強勁節拍嘅音樂個人即刻充滿動力,精神晒!😃
送酒小食有「酸辣醬加蝦片」同埋
日式鱈魚豆腐彈牙有口感,點埋d麻醬食更滋味。
自家製黑豚叉燒拉麵
有京蔥同肉碎等配料。
日式沾麵
麵用上刀削麵,好滑切得好薄身👍🏻
沾麵汁唔鹹,有啲甜甜地仲有啲香味,味道有啲似木魚。
餐廳播住d強勁節拍嘅音樂個人即刻充滿動力,精神晒!😃