2022-07-26 325 瀏覽
放工約咗同事一齊去整眼睫毛🥰整完見有d餓,於是喺附近搵下有啲咩食🤤🤤🤤見到呢間個名幾特別,又好耐冇打邊爐🍲🥺😋於是就入左去食野,環境唔算好大,但因為有兩層,所以都坐得幾舒服👍👍佢哋好多自家製火鍋配料,包括自家製手打梅菜豬肉丸及鮮蝦黃金餃子等…勁特別🤩🤩我地今次叫左個鴛鴦鍋😋😋揀左沙嗲湯底及椰子文昌雞湯底🥰🥰🥰佢哋嘅沙嗲超濃郁,超適合鍾意重口味嘅朋友;至於椰子文昌雞湯底就係我大愛,因為店主用上新鮮原個椰青作為湯底,另外仲有海底椰及粟米🌽仲可以當埋湯飲,非常清甜😋😋😻安格斯牛小排牛小排雪花超靚,油脂同肉嘅比例勁均勻,食落肉味濃郁😋😋黑豚肉豚肉淥完都唔會靭,仲好嫩滑,好味道👍👍自家製手打四寶丸全部丸類勁新鮮及肉質勁彈牙,非常新鮮🤤🤤自家製四寶餃四寶餃又係勁新鮮👍其中蛋包蝦餃超特別,都必試☺️☺️響鈴卷 響鈴卷浸完3秒都仲好爽脆,外軟內脆,食到停唔到口😳😳必叫整體評價:湯底正,配料選擇又多又新鮮,而且價錢都唔貴!閒時可以約埋朋友再次幫襯😻😻😻📌沙田頭火鍋 (旺角)旺角砵蘭街139號地舖#火鍋推介 #旺角美食 #旺角火鍋推介 #砵蘭街美食 #沙田頭火鍋 #牛小排 #雪花肥牛 #椰子雞湯底 #必試火鍋

安格斯牛小排
牛小排雪花超靚,油脂同肉嘅比例勁均勻,食落肉味濃郁😋😋

黑豚肉
豚肉淥完都唔會靭,仲好嫩滑,好味道👍👍

自家製手打四寶丸
全部丸類勁新鮮及肉質勁彈牙,非常新鮮🤤🤤

自家製四寶餃
四寶餃又係勁新鮮👍其中蛋包蝦餃超特別,都必試☺️☺️

響鈴卷
響鈴卷浸完3秒都仲好爽脆,外軟內脆,食到停唔到口😳😳必叫

📌沙田頭火鍋 (旺角)
旺角砵蘭街139號地舖

#火鍋推介 #旺角美食 #旺角火鍋推介 #砵蘭街美食 #沙田頭火鍋 #牛小排 #雪花肥牛 #椰子雞湯底 #必試火鍋店 #良心小店 #hotpot #MKhotpot #foodie #hkblogger #meat #beef
  • 安格斯牛小排
  • 黑豚肉