2022-12-08
趁平日嚟到元朗,梗係要試吓倆口小吃啦!就算係下雨天都依然要排一排隊,好彩都試到曬想試嘅口味🥰⭐️菠蘿炸辣雞刈包 ($46) ❤️9.5超好食😍 一咬就俾香脆Juicy嘅炸雞驚艷到!! 雞肉仲要超嫩滑!! 配上羽衣甘藍、醋味噌同菠蘿減輕油膩感,辣粉同辣醬又令個包整體好惹味🤤 而且刈包自己本身質感好好,真係想無限encore呢個口味!!⭐️蝦餅刈包($49) ❤️9.0蝦餅口味一樣好好食💕蒜蓉蝦醬十分香脆,口感彈牙而且蝦味濃郁,配上豆角、蒜香醋、檸檬葉鹹蛋黃醬等令味道好有層次✨ 另外,青檸角真係mvp,加上青檸汁後為成個刈包增添咗清新感同泰式風味,超正🤤⭐️麻醬酒香台灣腸刈包($48) ❤️8.0身為重口味人士,又食完兩款惹味嘅刈包先食呢款,所以覺得台灣腸口味相對較清淡🤣 不過其實佢嘅味道都好豐富! 入面有地瓜酒台灣腸、青瓜、蔥絲、醃椰菜、海鮮麻醬同木魚碎~ 三款之中佢係最富台灣風味嘅~而且木魚碎真係好加分💕 追求台灣風味嘅朋友可以一試!
⭐️菠蘿炸辣雞刈包 ($46) ❤️9.5
⭐️蝦餅刈包($49) ❤️9.0