2021-12-29
聽朋友講屯市開左新嘅food court,food court隔黎開左間新嘅日式燒肉,見咁多人排又走去排埋一份🤩除左散叫仲有啲套餐可以揀,今日就試左佢main menu 啲野燒肉汁就有三款,分別係甘口、蒜味同辛口💮名物!菠蘿漬骨付牛肋肉 🐮$288呢個推薦必點🌟牛肋肉預先醃好左,味道偏甜,一條過需要剪兩開份黎燒,油脂感較重但唔膩,另外仲有幾片菠蘿、車厘茄同秋葵可以燒埋佢食,呢碟真係睇得又食得💮白金燒!黑毛和牛上西冷(一片)配生蛋及飯🥩 $168切得好薄,牛肉味超濃郁,入口即溶,油脂分布平均,輕輕燒一燒就食得,時間要控制好,唔係好易燒到乾,呢隻牛肉就算唔蘸汁都好正,配埋一口飯食好滿足🤤💮超名物!上和牛牛舌(中)👅 $238牛舌就推薦蘸蒜香汁,比較濃味,中size有10片,薄薄地每邊燒30秒就食得💮名物!雞肉拼盤 🐥$118個人就覺得雞肉配甘口燒肉汁比較夾,甜甜地有啲似蜜汁,拼盤有齊雞頸肉、雞腿肉、雞心同雞腎。特別推介雞頸肉,食落爽口💮幸福!生蛋拌飯 🍚$29填肚一流,食燒肉必叫拌飯,加埋紫菜撈,唔洗講都知好食❤️💮沖繩菠蘿梳打🍍$36甜味唔會好重,菠蘿味都好濃,仲有一塊菠蘿肉係上面,味道清
燒肉汁就有三款,分別係甘口、蒜味同辛口
💮名物!菠蘿漬骨付牛肋肉 🐮$288
💮白金燒!黑毛和牛上西冷(一片)配生蛋及飯🥩 $168
💮超名物!上和牛牛舌(中)👅 $238
💮名物!雞肉拼盤 🐥$118
💮幸福!生蛋拌飯 🍚$29
填肚一流,食燒肉必叫拌飯,加埋紫菜撈,唔洗講都知好食❤️
💮沖繩菠蘿梳打🍍$36
甜味唔會好重,菠蘿味都好濃,仲有一塊菠蘿肉係上面,味道清新
💮白桃梳打🍑$36
果肉就係黃桃黎😳,但飲落就係白桃味,比菠蘿再淡少少,唔會太甜,唔會食完肉再飲覺得漏
P.S. 個爐開到最細都幾猛火,可能因為全部野都好新,係時間方面就要控制得好啲,唔係好易會燶,佢比平時果啲燒肉係快熟啲,比較考技巧🤣